Hypokondrisk? Jag!

Ja, det kanske jag är när det gäller Bilbo, men det kanske jag är med all rätt. Det vore ju mera ovanligt med en simpel bitskada eller annan skada än något mera allvarligt när det handlar om Bilbo.
Nu är såret på skallen i princip borta men jag kan inte fatta varför han har en kal fläck, ja ja det lär visa sig om den täcks med hår inom en snar framtid eller inte.
Msn:ade med L som har en helbror till Bilbo som dom fått operera bort en hudtumör på, den tumören var bara en kal fläck på bröstkorgen innanför frambenet som växte ganska fort som jag fattade.
Jag ser ju scenoariet framför mig om Bilbo drabbas av något som måste opereras. Då blir det en nätt resa till Stömsholm på närmare 60 mil enkel väg. Bilbo har ju hjärtfel som isådana fall måste utredas för att se om det är möjligt att söva honom.
Vojjne, Vojjne jag får väl sticka en mössa till honom om han blir helt skallig, vilken färg kan han vilja ha på den tro!!!

Med Yavanna är då allt bra iallafall, inget löp i sikte än. Det är lite lungt på träningsfronten av någon anledning, vi har rapporterat någon gång med bra resultat senste månaden och lite lydnad har det blivit såklart men inget strukturerat.
Planen är iallafall att vänta in hennes löp för att sisådär någon månad senare röntga henne. Känns som vi fastnat i ett väntläge med henne just nu, väntar på löp (som kommer efter nyår ;-) och väntar på röntgen. Sen känns det som att en tävlingssäsong är låååååångt borta, typ framåt mitten av maj.// Ha ré från ett snöigt Hammar`n

Hudtumör?

Suck och stön, jag misstänker att Bilbo fått en hudtumör uppe på skallen. Upptäckte den i fredags, trodde först att han gjort illa sig men vette tusan om det inte är en hudtumör eftersom den blivit större tills idag. Runt själva såret är det fjälligt och den kala fläcken är ju betydligt större än själv såret. Jag har googlat på hudtumörer på hundar utan att hitta någon bra sida med bilder. Nåväl om det är en hudtumör så brukar dom vara godartade, men den kan väl inte växa så det syns skillnad på ett par dagar, eller kan dom det?
Vet du något om hudtumörer hos hund eller vet en bra hemsida med info?Yavannas MH-protokollSåhär  hamnade Yavannas kryss i protokollet, vill ni se förklaringarna så googla på HM-protokoll så finns det att hitta hur lätt som helst.
Det var en hel del stul under dagen, kan väl säga att testledaren inte hade sin bästa dag :-(
Yavanna gick som femte hund av 5, minns jag inte alldeles fel så fick tex lilla bytet dras 3ggr för alla hundar utom Yavanna pga av strul från tävlingsledaren.
Lite kommentarer om Yavanna då.
Inga konstigheter vid kontakten, vid leken så griper och kampar som hon brukar, dvs tar några omtag. Vid första omgången av lilla bytet så är det full rulle ut, precis när hon skulle gripa trasan så gör den ett extra hopp, då blir Y lite fundersam men är snabbt på den igen och full rulle med trasan ända in till matte. Vid omgång två så får hon ett litet stopp där hon tidigare lämnat trasan, men sen full rulle ut och full rulle in med trasan.
Avståndsleken då, ja figgen var ju lite läskig så där visar hon hot och aggresivitet, tar sig fram när jag går fram och då är intresset för figgen borta. Dumpen tar hon sig fram till själv, inga kontigheter direkt. Skramlet då, ja här kan man väl säga att det blev ett om inte två tekniska fel. När vi är på väg mot skramlet så skramlar det till i förväg s.a.s, sen när skramlet dras så ser Yavanna längre fram på stigen de två figgar som ska gå och förbereda sig som spöken. Yavanna är då inte ljudkänslig i allafall, hon var två gånger uppe i skramellådan och klev runt. Spöken hade hon koll på och tog sig själv fram till dom, inga kontigheter. Sista leken var tom ngt bätter än den första och skotten bekommer henne inte.
Yavanna hade en skitkul dag i skogen igår.

MH

Nu har Yavanna känd mental status. Hon fixade det på ett mycket bra sätt, orkar inte redovisa allt nu. Tänk att man blir helt slut i rutan av att vara i skogen hela dagen och lite nervös var man ju oxå.
Håll koll i bloggen så kommer resultatet nog under morgondagen.
Haré bra så länge!

Harmoni råder på Hammarvägen!

Nu ska ni få höra hur det kan vara en lördagkväll hos Olssons på Hammarvägen!!!
De husdjur som är lite sociala av sig i Olsonsska residentet ligger tillsammans på hundbädden i TV-rummet.

Visst är dom söta våran Bilbo och Bubben?Yavanna är ju lite mindre social, hon föredrar att ligga vid ytterdörren i tvättstugan !

Vi tvåbeningar har vräkt oss i soffan framför Stjärnor på is med massor av popcorn, öl för husse och vin för matte,
Max har drukit årets första JULMUST.
Annars har dagen bestått av städning, städning och lite tvätt. Jag har ju ängnat de senaste helgerna åt pluggning så städningen var verkligen eftersatt. Det enda hundiga som hänt i dag är två skogspromenader med husse, men det sörjer ju inte Yavanna och Bilbo, dom föredrar nog det framför något seriöst på appellplanen ;-).
I morgon får det iallafall bli något hundigt, Yavanna ska få jaga lite trasa så hon förstår att det är tillåtet inför nästa helg. Eventuellt kan det bli lite rapport oxå, förra helgens rapportträning som jag inte rapporterat om här i bloggen gick så himmla bra, Yavanna klarade till och med av att göra skapliga framföringar, dutti tjej. Vi har en så himmla duktig tjej i Yavanna, även om alla tonårsfaser går i varandra nu så vill hon göra så mycket för oss.