Usch vad tiden går!

Nu är det höst igen och jag har sådär härligt mycket att göra igen, jobba, plugga och träna hund och allt annat som ska göras. Dessutom blir det rätt fort mörkt på kvällarna och då vill jag helst sitta framför TV:n och mysa på kvällarna och inte vara så seriös. Förkyld är jag oxå, snor och snörvel.
Längtar mest till två saker nu:

1: Träningshelg hos GB  10-12/10, välbehövligt då Yavanna är speedad nu, på en månad har hon gått från Va! jag fattar inte, vad vill du till ganska sansad och lyhörd till speedad, vem fan förser henne med uppåttjack?

2: Denna kille hämtar vi 13/10


Nä nu är det fikatime/ Höres

HIPP HIPP HURRA!!!!!

För våran ettåring idag!!!

Då var man liten och söt!
Fler som fyller år idag!


Då är det alltså 10 månader sen vi gasade ner till skåne och hämtade hem den lilla mysiga valpen som växt upp och blivit en bestämd dam.
Snabbt tog hon Hammarvägen 14 i besittning och började direkt hunsa stackars Bilbo, fast det är klart har är ju en rolig lekfarbror oxå.
Ska bli så intressant och se vad Yavannas år nummer två kommer att innehålla. Tävlingsdebut? Röntgen? MH? Oj, Oj det gör mig alldeles kallsvettig, det är ju liksom milstolpar man måste förbi. Första tävlingen, hur fungerar vi tillsammans i den situationen? Röntgen, vilken pärs att vänta på resultatet! MH, man vill ju att just min hund ska göra så bra ifrån sig som det bara går under testet! Och allt detta ofta samlat under ett och samma år, huvva!!!
Nähä, dax och plugga. 

S* Lucky Factor´s Super Man

Är väl ett bra namn på en snygg katt. Idag har jag och Max varit och tittat på Ragdollungarna och bestämde oss för Super Man som jag nästan bestämt mig för redan innan jag träffat honom live.
Lite bilder vill ni väl se?

Super Man 7 veckor

Blivande husse!!!
Nu blir till att vänta till mitten av oktober eftersom katter blir leveransklara vid 12 veckor. Kan hämta honom den 8/10 men eftersom vi ska till GBA på träning helgen efter så hämtar vi Super Man på måndan efter istället. Blir till att lägga in om några dagars kattledighet!!!!

I morgon blir det nog lydnadsträning med E och Å, ska bli så trevligt så!!!


Ledsen "snyft"

I går var dagen som jag våndas över de senaste veckorna, Smirre fick göra sin sista resa. Veterinär Lars tog god tid på sig och allt gick lungt till. På kvällen begravde vi Smirre här hemma. Max tog allt med ro, han fick titta på Smirre och säga hej då till honom där han låg i sin låda på en tygbit med Nalle Puh på och några blommor. På kvällen när Max skulle till och sova då kom tårarna och saknaden hos oss båda.
Jag vill ju absolut ha en ny katt, vill inte heller vänta för länge för att hundarna ska ha "katt i huset" i färskt minne. Max har ju länge tjatat om ett eget husdjur så det passar ju utmärkt då att den ny katten får bli hans då. Så på lördag åker jag och Max och tittar på en kull Ragdollungar som är sju veckor. Har redan sett ut en unge som har den färg som jag vill ha. Ragdollen är en ras som är väldigt social och lugn, passar bra med hundar, barn och följer gärna med sin familj istället för att gå på egna äventyr.

Var en sväng till klubben i går oxå, där fick Yavanna ett tokskav och skällde ut en 8-veckors valp. När man tränar med henne så är hon focuserad på vad vi gör, visst kan hon slänga en blick när någon annan kastar nån boll eller apport men i det stora hela skötet hon sig bra. Men i pauserna så kan hon vara en liten ragata som ska ha koll på allt och helst ta alla bollar och vara allmänt störig. Det är bara att inse, mera passitivitetsträning!!!
I helgen som var så gick vi två spår och i kväll så blev det ett oxå. Apporterna tar hon hur bra som helst och nu har hon börjat komma till mig med dom oxå, tidigare har hon ibland velat ta den och bara gå vidare eller bara konstaterat är där är den. På spåret i kväll var det mindre slag i spåret, vid ett terrängbyte blev det lite slag men å andra sidan så har hon ju inte spårat så jättemycket. Får köra ett tag till i sele och koppel iallafall innan vi provar med lina.

Joomén de va allt för idá