Ojojoj, vad veckorna springer iväg!!!

Vecka 10 till veckan = sportlovsvecka här då, å inte fan har jag eller Lars möjlighet att vara ledig, inte organisert iallafall. Lars kan ev. vara ledig en dag, pga att han lovat att ha jour åt en brandmannakollega i helgen, han har väl inte större problem att vara ledig från ordinarie jobb men det gör det samma eftersom han har jour för då kan han ju inte göra någåt speciellt med Max. Syrran är ev. ledig någon dag och då tar hon ju med Max till slalombacken, vi är jättetacksam för det. Tack, tack om det blir så, vi tar ju med T i gengälld istället när de passar i sommar i husvagnen.
Ja,ja helgen verkar ju vara uppbokad, i morgon lördag ska vi ut och prova ett rapportpass igen, nästa helg har ju Lars jour igen så då blir det inget.
Sen blir det en sväng i slalombacken, Max måste ju få känna lite på sportlov iallafall under helgen. På söndag kl: 10:00
har vi träning men våran alldeles nya tävlings/täningsgrupp i klubben. Den här gruppen har tillkommit på mitt intiativ så vi får väl se hur det kommer att fungera.Sen kan det nog bli någon timma i  slalombacken på söndageftermiddag.
På tisdag ska lilla Bubben snöpes(kastreras) så då har jag flaggat för att vara studieledig den dagen(tänkte ta igen studiedagen jag fick avstå förra veckan pga sjuk kollega). Men, men det vet man ju inte hur det blir, hoppas kan man ju alltid.
Annars flyter det mesta på, har blivit nån träningskväll för Y, och ett besök för fröken i slalombacken för fröken Y i rent socialiserande syfte, kunna sitta still och ta´t lungt bland alla snösprutande slalom och snobordåkare tar lite på krafterna. Men litta snuttegumman klarande det fint.

Idag ska det ske! Uppdaterad!!!

Vi har ju inte kört ett enda rapportpass sedan i november nån gång!!!
Men nu känner vi att tiden är mogen, verkar inte finnas några rester av Yavannas skada, -2 grader kallt om än snöfall men det får man ta. Radioapparaterna står på laddning sedan igår så nu ska det väl inte finnas några hinder.
Vi ska bara hitta en bra sträcka skoterspår, det blir en kort sträcka för att se om dom gamla takterna sitter i eller om Yavanna glömt vad man skulle göra, tror ju inte det, men vem vet?
Yavannas löp har löpt (ha,ha) på bra, hon är väl på 17:de dygnet nu och det bör väl vara slut om en vecka eller nått, den här gången har man inte hittat många röda fläckar på golvet för hon är så duktig på att städa med god hjälp av Bilbo.
Vi ska till GB i påsk på rapportläger, det är en bra sporre för att komma igång med rapportträningen nu, vi vill ju inte komma dit utan att kommit längre i träningen sedan i höstas.
Tittar en hel del i tävlingskalendern gör jag oxå, finns en appell i rapport i mitten i maj och någon i spår senare i maj och början av juni som kan vara intressant. Med all den snö vi fått den här vintern så har jag ju inge förhoppningar om att komma igång med spårandet förren framåt slutet av april kanske.
Har mejlat kennelmojjan
Irene ang. när det kan vara lämpligt att röntga och hon tyckte vi kunde vänta ända till maj-juni så så får det bli.
Återkommer kanske senare med rapport från rapportandet!!!

Här kommer rapporten om rapporten:)
Vi for upp till högforsen och skoterspåret där, kunde ju genast konstatera att skoterspåren är rätt så tungsprugna. Det har ju kommit en jäkla massa kallsnö de senaste veckorna och då blir det ju inte packat och fast i spåret.
Gjorde iallafall uppbindningsplats och pratade ihop oss, en kort sträcka skulle det ju vara så grundsträckan blev runt 300-350 meter med en förlägning på ca. 200meter. 3 skick bestämde vi eftersom det var rätt så tungt.
Vid första skicket drar hon iväg från Lars och försvinner bakom en kurva, gick ju fint det där tänkte Lars och går och börjar packa ihop för att påbörja förlägningen. Men hej hopp så kommer hon tillbaka och står på Lars sida av kurvan och glor. Jag får ropa och ropa några gånger så kommer hon till mig, dutti gumma.
Samma fenomen fick vi på dom två övriga skicken oxå, springer ut ett tiotal metrar och stannar och tycks fundera på vad hon skulle göra. Men med lite hjälp så är all tveksamhet som bortblåst.  Så gjorde hon ju en period i sommras åxå.
Ja, ja hon har ju inte sprungit rapport på närmare 4 månader och så löper hon. Det ordnar sig säkert med ett par träningstillfällen till, snart har vi ju så pass ljust på kvällarna så man kan lägga in något träningspass mitt i veckan, åtminstone varannan vecka då Lars sluta kl. 16:00.

Löp, bak och årsmöte!!!

Det är inlägget skrev jag den 3/7-08 när Yavanna löpte första gången:
Yavanna löper!!!!
Och jo då, hon gör som matte säger, inte löpa före juli!
Nästa löp ska alltså komma i februari, som matte bestämt, eller???

Å, vad tror ni? Jo hon började sitt andra löp den 5 februari -09! Duktig fäffurtös vi har !!!
Träningen har legat på is drygt en vecka, med en temperarur på mellan -30 och -20 grader så blir det inte så mycket gjort utomhus. Men man blir riktigt sugen på att vara ute när man kollar ut genom fönstret, massor av vit gnistrande snö och solsken. Idag är det bara -12 grader så lite ska man väl kunna vara ute idag, åtminstone om man undviker skugga!!

Tror det slagit lite runt i min skalle, började baka 2 limpor på förmiddan i dag, dom är i ungnen nu. Kan ju säga att det är knappt varje år jag bakar!

I eftermiddag är det årsmöte på våran bruksa, ska väl dit och bry min lite tror jag!

Nähä nu håller visst Max på att svälta ihjäl låter det som så man får väl göra en insatts då// Haré

Friday in Hammerbeach

Har studiedag i dag, har haft seminarium via datorn mellan 8:00-10:00 där vi avhandlat problemformulering, syfte och frågeställningar i vetenskaplig uppsats och inte minst hypotesens vara eller icke vara i kvalitativ forskning? Och svaret på den frågan är näe, hypotesen får hålla sig bland kvantiativa forskningsfrågor, så nu vet ni det!
Bla, bla, bla....
Sen har det varit mera bla, bla, bla med min uppsatstskrivarkompis om hur vi tar oss vidare i den här proccsen, tror nog jag får leva med den här uppsatsen 24/7 ett bra tag framöver!

Javapaus!

Rökpaus!

Jo just ja, pratande med GB i onsdagskväll, ett par timmar blir det ju lätt med den kvinnan, men det blir så sällan så det är bara kul. Vad skulle jag komma till nu då? Jo just, blev lite prat om att Yavanna inte börjat löpa än, vad tror ni det första Lars säger efter jobbet på i går, jo precis. Yavanna löper!!!

Planen för resterande dag då? Jo, tänkte plugga nån timma till, gäller ju att utnyttja sina studiedagar! Sen medans det finns lite dagsljus kvar åka ner till klubben och se om det är skottat och det går att få fram ett hinder, det händer ju titt som tätt att det står absolut fastcementerat i någon plogkant vid sidan av appellplanen, suck!
Sen står väl lite städning, handling och matlagning på schemat som vanligt, typ!
Annars ser jag fram emot en helt ledig helg, utan något inplanerat alls (ska inte ens plugga, så det så), hoppas på lite bättre och mildare väder så man kan ge sig upp i slalombacken.
Nähä, sätta fart var det annars är dagen snart slut!