Rubriken...

Skulle kunna vara magsjuka igen, för det är precis vad jag drabbades av i tisdagskväll, fy bövelen för magsjuka! Men den var snabbt övergående som tur var, hela onsdagen var seg så klart men inga utkommster iallafall. Sen är man ju avstäng från jobbet i 72 timmar så jag är ofrivilligt hemma och kan ta det lungt i två dagar som jag kan ägna åt pluggandet. Har precis startat upp D-uppsats skrivandet, vilket är segt men nu har vi iallafall syfter och frågeställningarna ganska klart för oss, tror vi. Problemformuleringen/inledning är det vi brottas med just nu, skriver uppsatsen med en kollega från skåne förresten. Helt otroligt vad tekniken kan göra, vi träffas aldrig fysiskt utan sitter vid datorn med webkamera en eller ett par gånger i veckan.
Lars och Max verkar då klara sig från att smittas från magsjukan, peppar, peppar, det har gått drygt 48 timmar vilket är inkubationstiden för vinterkräkan. Själv blev jag smittad på jobbet där den går.

Det har varit lite hattigt med träningen de senaste veckorna av förståerliga skäl, först hundarnas magsjuka där det även tog omtag på Yavanna, får nog skylla på att vi gav henne mat för snabbt. Men jag tycker det är svårt att svälta hundarna, dom är ju hungriga. Sen blev jag sjuk!
Men ett par tre träningspass har vi ändå lyckas pressa in mellan sjukorna, senast i går kväll, går ju bra att vara ute fast man är en smittorisk bara man håller sig borta från folk ;-)
Igår vart det LF och FF, det står ju alltid på schemat, kör nästan uteslutande med extern belöning som funkar bra tycker jag. Jag har ju haft problem med att Y gärna vill muddra mina fickor och kolla mina händer hela tiden tidigare och det är mycket störande. Får se hur det funkar med extern belöning på klubben sedan, kanske blir svårare när det är andra hundar som är med och Y måste typ vakta sin boll.
Igår åkte även apportbocken med, det var ett tag sen sist, inga större konstigheter. Tugget har minskat men det finns lite att jobba på än, problemet i apporteringarna är "döda apport med rävhopp" vare sig man kastar apporten eller lägger ned den så hon får ta den på en inkallning sas. Skulle även vilja ha ett bättre fasthållande i apporten, nu hänger den ibland nästan bara på hörntänderna när hon sitter med den.
Framförgående, framförgående, framförgående, japp vi traglar vidare med det. Igår verkade tjejen iallafall tänka till, hon liksom smög ut lite långsamt som om hon funderade "är det så här matte menar", mycket att jobba med där.
Nähä, ta tag i pluggander var det! 

Magsjuka

verkar Yavanna och Bilbo ha fått. Natten mot söndag vaknade vi två gånger för att Yavanna försökte öppna grinden för att ta sig ner på nedervåningen. Men sådär mitt i natten så är man ju inte så klartänkt "gå och lägg dig" var väl vad man fick ur sig, men det fick man sona för sen när man klev upp. Yavanna fick nämligen upp grinden så när jag kom ner i tvättstugan var formligen hela golvet sprutlackerat. Bara att ta fram skurhink, mopp och klorin, blää och urrrk, roligare saker finns att göra en söndagmorgon. Blev ytterliggare en moppomgång senare på dagen, sånt man får ta när man är upptagen med annat än hålla koll på magsjuka hundar. I gårkväll visade det sig att även Bilbo var taskig i kistan, verkar dock inte komma lika akut på honom. Yavanna var även dålig i magen i morse men sen har det varit lungt troligen tomt i hundmagarna då dom har fått svälta. I kväll har här kokats ris och älgfärs (fint värre) och dom har fått några slevar var så får vi se hur det går. Håller magarna för det så får dom äta ris/färs i morgon så borde dom klara den vanliga maten sen.
Yavanna och jag var iallafall iväg och tränade ett par kvällar förra veckan, mycket lingörighet, fritt följ och position och så har jag gett mig den på att nöta framförgåendet där det allt som oftast handlar om att Y kastar sig handlöst ut i kopplet eller verkar inte fatta nada. Jaja, det kommer för mitt emellan att kasta sig ut och inte fatta nada så är det ju rätt på nått sätt.
Nu ska jag göra mig en kopp citronthé sen väntar sängen// Nattinatti!

Tävling

Passa på att vara med om en utlottning av snygga broderade halsband till din hund!
Klicka på anonnsen nedan så kommer du till tävlingen, scrolla ned en bit på sidan!

Nä fy fan!!!

För sånt här, ta han om en svensk frisk hund. Jag lovar det finns tillräckligt många icke önskvärda hundar som behöver ett hem här i vårat eget land! Jag har funderat många gånger varför folk blir allergiska när hunden är runt 10-18 månader, hmm borde man inte märka det tidigare ellet tar det så lång tid att utveckla allergi?
Tål att tänkas på!

Lydnadsträning idag!

I går åkte julen ut, skönt! Det är kul och mysigt att plocka fram alla julgrejer men man är rätt nöjd när man får plocka bort allt juligt efter nyår.
Idag har vi varit i slalombacken hela tvåbenta familjen eller Lars kom nån timma senare efter att han varit till skogen med hundarna så att dom oxå var nöjda. Efter skogsturen så var Lars hem och fixade korv och tog med i termos till slalombacken, mysigt och gott att äta korv ute, perfekt väder har det varit idag oxå, några plusgrader och lite sol har vi sett.
När vi kom hem från slalombacken så byte jag kläder och tog med Yavanna iväg och tränade lite lydnad borta på gamla Båkab, det är så bra lyse på deras parkering så det är min standardplats för lydnadsträning på vintern.
Jag förväntade mig en hoppande och studsande Yavanna eftersom hon inte gjort ett endaste dugg på över en månad, bortsett från prommisar då. Men vad man kan missta sig, det var ju precis tvärtom, det kanske är så att ett ofrivilligt träningsuppehåll kan göra gått ibland. Yavanna kanske har lärt sig att man kan ta det lungt ibland, positivt isåfall.
Idag tränade vi på främst position och kontakt vilket var godkännt, det blev även ett tiotal vänder framförgående med boll som mål, på det momentet har vi en lång bit kvar innan det överhuvudtaget kan kallas moment.
Nu hoppas jag vi slipper den värsta kylan så man kan träna lydnad ett par kvällar i veckan. Lars får nog ta och köra upp nån rapportsträcka med skotern så vi kan komma igång med rapportadet igen eftersom Yavanna verkar helt återställd förutom ett sår på trampdynad som sitter en bit upp på benet. Det såret fick hon nog av tratten när hon försökte komma åt att klia på tassen efter att bandaget var borttaget.
Ha en trevlig kväll// Maggan

Huvva ligen!!!

Här är det -25 grader kallt så varken två eller fyrbenta vill gå ut. Värst är det för stakars Bilbo, han vill ju inte gå på nån tass alls han när det är pissprommis. Själv har jag tjockstumpan på mig för vi har ju inte dom varmaste golven kan jag lova. Nä nu ropar Max att det är dax för Wii- spel och en omgång Mario Kart. Känne mig redan besegrad innan vi ens börjat!
Ta´t lungt i kylan!