PM har kommit!!!

Yavanna ska på MH den 8 november, det ska bli intressant minsan!!!
Nu ska vi bara bestämma vem som som ska gå med henne, men det lutar åt att det blir jag.
Det märks väl om Lars tränar lydnad med henne och jag finns i närheten att Yavanna hela tiden kollar vart jag är och vill liksom ha bekräftelse från mig, det blir väl så eftersom det är jag som tränar henne mest. Så om Lars går med henne på MH banan så kan nog inte jag finnas i publiken men tvärt om blir inga problem.
Beskrivare är Gun-Britt Artursson, som en del av er lär känna till, eller?
Nu håller vi bara tummarna på att hon inte börjar löpa, men det får hon ju inte för matte, så det så!!!

Tävla idag? Nej tack!!!

Jag var ju lite morsk för sisådär tre veckor sedan och anmälde mig och Yavanna till en LK I tävling på våran hemmaklubb. Ville väl testa av en tävling bara för att se hur vi funkar i tävlingssammanhang. Det var ju bara så just då när jag skickade in anmälan så var Yavanna inne i en "lugn" period. Men de senaste månaderna har ju bestått i olika perioder med några veckors lugn mellan. Det är bara att inse att Yavanna är en riktig tonåring och just nu är det bäst att ta det lite lungt för att inte skapa frustrationer hos henne, för hon vill verkligen vara till lags och göra rätt men de små grå kan inte alltid samarbeta s.a.s.
Så jag bet i det sura äpplet och drog tillbaka min anmälan till dagens LK I, så nu har vi hela vintern och långt in på våren att förbereda oss för en appelltävling, känns rätt skönt faktiskt.

Inflyttningen av lilla Bubben (Super Man) har fungerat riktigt bra, Yavanna tvättade av honom grundligt och konstaterade att han ska bo här, varken mer eller mindre.
Bilbo tog på sig rollen som "jag hållet koll på den där", vilket innebär trycka fast Bubben med hakan eller sätta tassen på han, the Boxerstyle. Så han får man ha lite mera koll på, fast han har redan släppt på kontrollbehovet så intresset har nog snart svalnat.
Några bilder på nyss hemkommna Bubben får avsluta dagens inlägg!


Läger hos GB!!!

Husse fotade lite under helgen med varierande resultat, men några bilder blev det iallafall. Inga bilder som var bra från rapporten blev det eftersom det inte är helt lätt att hålla koll på en skånsk steppkängru som är fylld av helium och samtidigt försöka fota.

Delar av gänget

Ellen med husse

Vinch och matte tränar LK I apportering

Steffie med Irländska gatuhunden Karla som gärna äter schäfer

Cassie med husse, Cassie är halvsyster till våran Bilbo

Jo, hoppa kan hon minsan!

Ta´t lungt kunde hon på söndag eftermiddag först!!!


Helgen har innehållit fint väder, trevliga människor, ännu trevliga hundar och trevligaste av allt vår underbara GB!!!
Yavanna har varit superduktig och fokuserad på rapporten. Hon sprang så bra att vi har kunnat bli av med henne i Hudiksvall, tror GB blev lite kär i vår lilla donna. På söndag fick bäbisarna, jo hon tillhör den gruppen än, en svår rapportsträcka med bla. terrängbyten. När Yavanna var på C-stationen och skulle skickas upp till mig på A så hör jag GB i radion "klarar hon den här sträcka så blir hon baske mig kvar här" som tur är så virrade Y till det lite ute på fältet och behövde lite hjälp för att ta sig vidare så vi fick ta med henne hem, pust!!!
Nu måste vi börja ta tag i framföringarna som vi inte har lagt nån vikt vid tidigare, vi fick ju lite strul i augusti med både rapporten och budföringarna och det har fått vila lite då hon var inne i en "fattar inte vad du menar" fas.
Lydnaden är det lite si och så med nu, enligt GB så vill hon vara till lags men behöver bekräftning hela tiden så att hon vet att hon gör rätt, det är något som både jag och husse verkligen behöver jobba på.
Läs mera om våran helg på
Anki och Vinchis blogg, finns lite skryt om Yavanna där oxå, samt några bilder som vekligen illustrerar Yavanna "the skånsk heliumsteppkängru"

Hemma!!

Hemkommen för nån timma sen efter en helt underbar hundhelg!
Trevliga människor, både gammla och nya bekantskaper, trevliga hundar och så förstås underbara GB som delar med sig av alla sina kunskaper.
Yavanna har sprungit som en gudinna, blev nästan av med henne i Hudiksvall men som tur va så virrade hon runt lite på ett fält så vi fick ta med henne hem igen!!!!!

I morgon hämtar vi Super Man eller Bubben som Max har bestämt att han ska heta, lite läskigt men underbart roligt att få en liten gosboll. Har ju inte haft kattunge på över 17 år, hur ska den introduseras i hundflocken? Kattungen har som tur är levt sina första 13 veckor tillsammans med en schäfer och en dvärgpudel så hundvan är den ju.
Nu är jag trött,trött och lite mera trött, får skriva mera nån annan dag.


Huddik!!

Stavas med två d, va?
Ja skit i det, vi landade där i går kväll vid 20 tiden på Malnbadens camping. Nu är det GB och hundträning som gäller under helgen. Välbehövligt kan jag lova, Yavanna må fasiken gå på helium nu, hon hoppar, studsar och beter sig som jag vet inte vad, nyps gör hon oxå när saker och ting inte går så snabbt som hon vill. Men det får vi ju ordning på under helgen, trust GB. Ska enligt fröken börja med lydnad idag, bra det så kanske Y landar lite inför rapportträningen sen.
Får se om jag hinner uppdatera lite under helgen, om inte annat för att ha det som stöd för mitt eget minne!
Må då säga att det är händigt med laptop och mobilt bredband, det håller mitt inernetabstinens i schack.// Maggan