Matte är så nöjd....

med mina framsteg den sista veckan. På klubben igår kväll så lekte matte och jag och hadde jättekul, jag gillar ju att kampa med matte. Vi brukar leka lite olika lekar, en är när vi kampar och när matte blir passiv och säger loss ska jag släppa, ta ett steg bakåt och sätta mig, sen blir det antingen varsågod direkt eller fot och sen varsågod. En annan lek är att jag sitter fot och matte slänger kampen framför eller bakom oss och då måste jag ta ögonkontakt med matte en stund, det är lite jobbigt ibland för man vet aldrig när det där varsågod kommer.
När vi tränade lite lydnad igår på klubben bland de andra hundarna så låste jag mig inte en gång, fast lite måste jag titta på dom andra hundarna speciellt när dom får springa eller kampa.

Matte säger att det känns som jag blivit minst ett år äldre på EN vecka!!!!!!
                                                                                                                                 Soffpotatisen Bilbo

I kväll

har jag och matte varit ute och tränat lite med Ludde en springer spaniel och hans matte. Matte har ju fått för sig att vi ska på en träningshelg i mars och eftersom Ludde och hennes matte oxå ska dit och vi ska dela bil och rum så tycker väl våra mattar att vi ska lära känna varandra lite.

Annars går livet i lungnets tecken, mest så sover jag på soffan hela dagarna, det är skönt nu när matte mest är hemma hela dagarna. Inte fören fram på eftermiddagen eller kvällen brukar det hända nånting. I går kväll var vi på klubben, jag har kommit på att det är jätteroligt att hoppa över hindret, dessutom har jag gjort en del framsteg i platsliggningen, matte tror hon ska kunna öka avståndet om hon sätter på mig en lina, pyttsan mig lirar man inte så lätt// Bilbo I´m big and best

Ja så har det gått ett par veckor..

sedan sist jag fick tillträde till datorn, matte skriver ju c-uppsats nu så datorn är mest upptagen.
Men det har inte hänt så mycket på träningsfronten heller, vi har varit på klubben på onsdakvällarna fast det har varit blåis på planen ibland och då har vi tränat hundmöten på vägen och matte tycker att jag inte kan sköta mig så klart.
Så nu har matte talat om för mig att hon måste få ordning på mig så att vi kommer till tävlingstart i sommar, vilket innebär att hon har tömt uppochned på spargrisen, plånboken och ruskat om kontokortet ordentligt och anmält mig till en unghundshelg på HUNDraelvan i mars. Dessutom har matte och hennes kompis ordnat så att Gun-Britt Artursson kommer till våran klubb första helgen i maj och håller en helgkurs, ojajaj GBA har jag ju inte glömt, kanske måste skärpa mig då!!!
Senare i sommar blir det boxerlägret igen, matte muttrar något om att måtte det inte läggas i skånehelv...t eller någon annan avlägsen söderort.

Lite positivt tycker matte att jag kan skriva om, som att platsliggnen går lite bättre efter att hon började med klicker, ingen snöätning och snurrande iallafall även om avståndet inte har blivit speciellt större. Matte vill visst inte utmana ödet :O
Matte säger oxå att jag måste vara den enda hunden som gillar att bära på metallapporten inomhus nästan hela tiden, man måste väl hålla ordning på sina saker, ja alla andra saker oxå// Bilbo