Då har det gått en vecka!!!

Hösten knackar på dörren med allt vad det innebär. Max har klarat av sin första vecka i första klass, i morgon byter jag arbetsplats för en månad vilket innebär 10 mils resor varje dax. Man kan ju undra varför jag byter arbetsplats hos samma arbetsgivare som innebär dessa resor frivilligt. Dela är det ju bara en månad, dels gillar jag att vara flexibel och det ger mig en liten "det här kan jag känsla", tror att om jag fastnar på ett och samma ställe så kanske man till slut inte vågar prova något nytt. Självklart gör jag det inte helt utan vissa förmåner, dock blir plånboken inte vare sig fetare eller tunnare.
I morgon startar mitt eget pluggande oxå, två kurser under hösten och sen under hela våren är det väl meningen att jag ska skriva D-uppsats, har än så länge ingen aning om vad den ska handla om.
På tal om jobb och plugg så dyker Norge upp som arbetsplats emellanåt, skulle kunna jobba där i en vecka, 10 dagar i månaden och få betalda resor och boende där och ändå. dra hem mera kosing än jag gör på ett heltidsarbete här hemma. Man får väl se i framtiden, först ska jag göra klar specialistutbildningen och söka och förhoppningsvis läsa in förskrivningsrätten nästa höst, oxå är det ju bra om Max blir nått år äldre innan jag gör allvar av dom planerna, eller så kanske prova på att jobba natt här hemma. Iallafall skulle jag vilja ha mera fritid utan att ge avkall på ekonomin så att säga, men sluta plugga skulle nog många säga, men det är ju det som gör att jag känner att jag utecklas, dessutom är det ju kul att plugga.
Nog om mig.

Träningen med madame Y går framåt om än sakta just nu tycker jag, apporteringen förbättras sakta, jobbar mycket med att försöka minska tugget. Framförgåendet känns tröstlöst men det är bara att träna på. Hoppet har vi ju inte kört så mycket tidigare men nu har vi ju ett eget hindet på gården så det löser sig nog snart.
Rapporten har legat lite på is ett tag, vi har stött på lite problem där, läs systers
Yallas blogg från deras rapportträning igår så förstår ni vårat problem med Yavanna.
Vi har spårat en del iallafall, det går bra, spårar i sele ochn koppel för att undvika att hon slår för mycket. Hon missar i princip aldrig en apport även om hon kan verka lite yrslig på spåret.
Ibland får jag en uppfattning av att Yavanna speciellt när man ska upprepa övningar, verkar tänka att "det här kan jag så varför ska jag göra det igen" vilket gör mig förvirrad, var det bara en lyckträff att hon gjorde det eftersom vid nästa upprepning verkor hon fatta nada!!! Jag vet inte om jag ska börja ställa krav, hon verkar inte sakna motivation och det är ju positivt iallafall!!
Nu ska jag ta en fika och sen ut och lägga ett spår eller om jag sparkar ut L och lägga ett// Maggan

Så har det gått en vecka!

Känn som det inte händer så mycket här, visst har det blivit några träningspass den senaste veckan. Yavanna börjar så smått ta sig ur sitt puckostadie, SKÖNT.
Två högrespår har hon gått i veckan oxå, tycker ni jag skryter nu, nja hon har iallafall varit med och snitslat två spår eftersom vi har tävling här nästa vecka.

Det är lite jobbigt nu, jag måste ta ett svårt beslut inom kort. Min katt Smirre som för 17 år och nästan 3 månader sedan föddes i min säng mår inte så bra. Han har magrat det sista året och väldigt mycket de senaste veckorna, nu äter han väldigt lite och har problem med kisseriet. Dessutom är han sedan några veckor ibland lite vinglig i bakkärran.
Nä fy vad det känns jobbig, Smirre har legat på min mage och kurrat framför TVn varje kväll, men jag måste ta mitt ansvar och hjälpa honom en sista gång. SNYFT!!!!

Orkar inte skriva nått mera nu.
Skickar ett jättegrattis till Kristina, Patrik och bronsTuva, snyggt jobbat!!!!

En helt vanlig söndag!!

På Hammarvägen har förmiddan gått i lungt tempo. Sonen drog till en kompis strax efter tiotiden, hundarna huttades ut i hundgården nån timma senare och där är dom än.
Sängkläderna är bytta och tvättade, hela huset dammsugits och golven nere är torkade, skönt att ha sånt gjort inför en ny vecka. Bara middagsplaneringen kvar på mitt schema idag, blir nog en liten träningssväng med madame Y oxå framåt kvällningen.
Yavanna är i ett puckostadie just nu, fattar inte sedan länge inlärda kommandon emellanåt, det har blivit nån vajsing med budföringarna och marchkommandot och igår så funkade inte heller apporteringarna nått bra. Vi lägger det än så länge på kontot för "är i någon mognadsfas" och tar inte allt för allvarligt på det utan jobbar på.
Min käre bror har byggt ett hopphinder till oss så vi slipper åka på klubben för att kunna träna hoppet, det är ju oftast bara folk på klubben på onsdagar.
Lars dator sjunger på sin sista vers efter sisådär 6-7år i trogen tjänst, den hittar på massa egna saker och lever sitt eget liv emellanåt, min stationära som är två år fungerar utmärkt än så länge. Vi har beställt en laptop som kommer till veckan så Lars sitter idag och ska försöka lägga alla 3000 foton som finns i hans dator på CD-skivor, det går inge bra alls kan jag lova, man kan ju fråga sig varför man inte gör backuper på foton med jämna mellanrum. Dessutom finns det kopior på många foton och dom ligger lite huller om buller så det är inte ett lätt jobb med en dator som INTE gör som man säger.
Tanken är väl att Lars ska köra recoverskivan på sin dator när fotona är urtagna och se om den kan funka som speldator åt Max, han spelar ju inte några avancerade spel än så det borde funka när datorn är rensad på allt annat skit.
Nähä, det börjar bli dax och fundera vad man ska handla hem till middan//Höres

Får bli lite fotobloggning idag!!

Jag skriver ju inte så ofta om att vi varit och tränat, så jag visar lite foton på att vi är en god bit på väg iallafall, för visst ligger vi oxå i!!!
Fritt följ börjar sitta riktigt bra

Lilla gumman trampar på bra!

Full focus på matte trots hennes flaxande armar!

Läggandet under gång, Hmm inte riktigt nere ändå!!

Se här!! Apporteringen sitter snart, nu kan hon komma in i position och sitta
och hålla apportbocken någon sekund. För en vecka sedan kunde hon inte
sätta sig med bocken i munnen utan spotade oftast ut den framför fötterna
på mig!!! Visst har vi en lång bit kvar tills hon har ett bra "håll fast" utan tugg
och omtag. Men, men vi leker ju bara än så länge!!!


Det var allt för denna gång, ikväll står det kräftskiva på schemat så imorgon lär man vara lite seg// Maggan

I dag är jag elak!!!

Med hundarna faktiskt.
Idag är det 17 grader varmt, mest mulet men solen tittar fram ibland och lite lagom blåst. Alltså perfekt väder för hundarna att vara i hundgården medans jag plockar och pysslar lite inne. Om det inte vore för att hundarna eller mest Bilbo då skäller som en tok emellan åt, det gör mig SKOGSTOKIG. Vafan, tidigare alltså före Yavanna skällde han om det gick förbi hundar men nu ska det skällas på både folk och fä. Även om jag går ut och gormar HÅLL KÄFTEN, så är dom igång efter en stund igen.
Så idag rann sinnet över så jag har riggat upp vattenslangen med JETstråle riktad mot där Bilbo alltid står och gormar, bara för mig att vrida på kranen utan att hundarna ser mig, hihi. Det är ju ingen JÄTTEhård ståle så det kan skada hundarna utan det är ju obehags/överrasknings effekten som jag är ute efter.
Två gånger har vattensprutet skruvas på och ja, det blev omedelbart tyst, Yavanna verkar mest tycka att det är en kul grej hon står kvar och tittar på stålen och verkar fundera på om hon ska fånga strålen eller inte! Bilbo hoppar snabbt undan, han är ju ingen vattenälskande hund. 
Men hundar är ju smarta så dom lär ju snabbt lära sig när vattenslangen är riggad och vart det sprutar, undrar om man kan tillverka en hundsökande vattenspruta;-)
Hundarna har redan fått en lugnare matte:-)

Badbilder

Tänkte jag visa er, om inte annat som bevis på att Bilbo har simmat för första gången i sitt fyraåriga liv. Men Lars och Max har farit iväg för att köra cross och Lars tog med sig kameran med minneskortet där alla bilderna finns så det får bli en annan gång.
Nått kort hittade jag iallafall i datorn på en mycket badglad Yavanna. Yavanna älskar att bada och simma så till den milda grad att hon nästan lyckats dra med sig husse i plurret ett par gånger.
Vi hadde verkligen kanonväder på våran husvagnstripp, vilket har både för och nackdelar. Fördelarna är ju att det är just det vädret man vill ha och behöver på semestern, vi har mest bara badat och tagit det lungt. Nackdelarna är att vi hela tiden måste dela på oss, antigen jag eller Lars måste vara vid husvagnen med hundarna hela tiden, det går ju inte att lämna dom vare sig i bilen eller husvagnen för att vi tvåbenta ska kunna göra några gemensamma aktiviteter, men, men vi har ju valt att ha hundar så det får man ta. Faktiskt är det ganska skönt att ha några timmar för sig själv och bara titta på folk, sola och slappa.
Hundarna då! Jo dom har fått massor av passitivitetsträning. Dom sitter uppbundna vid varsit hörn av husvagnen och kryper gärna under vagnen där det är skuggit och svalare, dom sköter sig kanonfint, spanar på folk och fä men inget skällande eller dummande. Men om dom sitter i bilen så låter dom som två rabiessmittade idioter om det går förbi folk, konstigt. Promenader har dom så klart fått, mest pissrundor på dan och en rejälare prommis med bad på kvällen då det blivit svalare, dom blir rätt trötta av att bara vara på en camping med allt att spana på.
Lite träning har vi hunnit med sedan vi kom hem, focuserar mycket på apporteringen som har funkat någe bra men, men nu ser vi stora framsteg bara på ett par träningstillfällen. Nu springer Y ut och hämtar apporten, kommer in och kan faktisk sätt sig med apporten kvar i mun men den åker ut i samband med att hon sätter sig eller sekunderna efter, hon håller apporten väldigt slappt i käften liksom, speciellt när hon är nära mig. Vi kör bara lek och kamp med apporten, kraven känns vara långt borta än, så har ni några tips på att få till ett bra "håll fast" så hojta till. Ställandet sitter väl mer eller mindre nu, ska så småning om ta och börja med läggande under gång, jag tror ju att det är lättare att lära in ställandet före läggandet, svårare att få hunden att fatta att den ska stå när den just lärt sig att den ska ligga, ähh struligt men ni fattar va!!!
 
Så var det dom här fotona då som jag lovade!
 Shit, vatten i örat, då får grisen vänta!
Jag han först, jag han först, haha!!!