Rådjursjakt och vita spöket i köket!

I fredags tog jag med matte på lilla rundan, när jag nästa var tillbaka vid bilen så hoppade två konstiga djur över vägen 5 meter framför mig. Jag tog upp jakten men stannade efter en liten bit för dom där djuren försvann så snabbt. Men då kommer matte springande och skrikande som en galning efter. AHA tänkte jag, det är nog meningen att vi ska jaga dom där djuren, så jag drog iväg allt jag kunde. När jag kom tillbaka efter 5 minuter så var matte helt galen, varför ger matte mig helt fel signaler ibland som dessutom jag får lida för dom sen i form av vad matte kallar GRISLYDNAD, BLÄ OCH FY.

Igår blev det flera timmar i bilen, matte och husse var till en affär som heter El-Giganten. När jag äntligen fick komma hem igen så står det ett stort spöke mitt på köksgolvet!!!. En rejäl utskällning räckte inte för att det spöket skulle lägga benen på ryggen inte. Husse tyckte jag skulle skärpa mig för det var ju bara vårt nya kylskåp. Hur vet man vad som är spöken eller kylskåp????? 

Inget kylskåp?

Inget kylskåp?

Vad är nu detta!!! Ska vi ha det så här??? Är det katten som ätit upp kylskåpet!!!

Ni skulle varit här i går kväll, husse tog in stora sågen och gav sig på inredningen, det blev ett helsikes liv. Men jag är ju inte rädd för sånt inte, min nyfikenhet slår allt.

Det gamla kylskåpet står på golvet i tvättstugan, hmm tror ni man kan, med tassen kanske öp...
men matte verkar ska vara hemma hela dan idag, man får väl bida sin tid.


Kalla tassar!!!!

I kväll var matte och jag på klubben och tränade lite lydnad, eller koncentration säger matte. Matte tjatar på med sina korta förflyttningar, jag vill helst kasta mig mot alla andra hundar men matte har blivit så sträng och sur så jag törs snart inte kasta mig ut i kopplets längd längre. Jag skötte mig ganska bra ikväll men det beror bara på att matte får sån len och inställsam röst när jag är duktig, dessutom lyckas jag lura av henne en bit frolic emellanåt. Men ni ska inte tro att jag har fogat mig till mattes regler, nä ibland måste jag bara hoppa fram en halvmeter när någon annan hund kommer för nära.
Alla tycker att jag har blivit lugnare på senaste tiden, matte tror att det är hormonera som håller på att lugna ned sig efter att jag kastrerades. MEN HALLÅ VADÅ JAG ÄR VÄL FORTFARANDE MACHO!!!!!!!

Årets första köldkramp i tassarna fick jag i kväll oxå. DET GÖR ONT, DET GÖR ONT


Hundpensionat

Nu ska ni få höra vad jag gjort det senaste dygnet. Matte, husse och lillhusse skulle till nått hotell i Åre i söndas och stanna till i dag, på det hotellet fick inga hundar följa med. Holiday Club kan inte va nåt bra ställe när inte jag får följa med. Jag fick åka till ett hotell där bara hundar får vara och där var det kul men jobbigt. När vi kom dit på söndagförmiddag så fick jag gå direkt till en jättestor rastgård och tokspringa med en tjej, Alice hette hon visst, hon var någon vallhundskorsning och snabb som blixten i svängarna må ni tro. Hon blev lite arg på mig när jag var allt för närgången, men det struntade jag i. Jag bara klämde in henne i staketet och höll fast henne med tassarna så fick hon bli hur arg och sur som helst. Det var inte lika roligt när jag blev satt i en box ensam och hela min familj försvann. Idag kom det massor av hundar i alla olika former dit, för det är hunddagis oxå på det där hotellet, men jag fick bara springa med Alice. Man blev jättesmutsig i den där rasthagen för det har snöat och regnat så innan min familj skulle hämta mig så fick jag duscha, det är ju mindre kul, matte tyckte jag luktade gott iallafall. Men nu är jag hemma igen, borta bra men hemma bäst. Kan nån komma hit med biabädden, jag orkar inte gå till den. ZZZZNARK.

Nu är jag trött!

Men ska i allafall tassa runt lite om dagens träning. Jag och matte har varit och tränat med Kicki och hennes råttis Maja. Lillhusse och Majas lillmatte var oxå med, jag älskar barn ju mindre desto bättre och barn med napp är allra bäst, tänk att få stjäla nappen och få ha den alldeles för sig själv. Eller att få lukta ett nybajsat blöjbarn i rumpan mmmm, fast dom ramlar alltid omkull och då kommer någon och skriker "ta det lungt".
Idag sa matte att vi skulle träna linförighet, hopp och ställande, men det kunde hon inbilla sig. Linförigheten gick väl halvskapligt men jag var inte på min bästa koncentrationshumör idag, jag ville bara spana på allt roligt som barnen gjorde. När matte kopplade loss kopplet så tänkte jag att här kommer min chans, först följa med i fria följet, göra ett halvdåligt ställande och när matte vände upp mot mig TJOHOO BOXERRACE. Fast jag är ju ganska snäll så jag smyger upp fot vid mattes sida efter lite race, och kopplet åkte på såklart. Nu skulle matte träna min koncentration, två steg framåt, höger om , vänter om. Fot hit och fot dit, men jag försöker att kampa med matte, ni vet sådär hoppa upp i ansiktet på henne bita i jackan och händerna. Nu kom Kicki med den brillianta iden "inga korrigeringar med kopplet" bara röst för att försöka dämpa mina försök till kamp. Det gick bra säger matte och Kicki, men ibland blir jag så frustrerad att jag skäller ut matte, men då blir hon tokig och vrålar Ligg, då är det bästa att lägga sig. Dessutom vänder hon mig ryggen och blir urtråkig. Träningspasset avslutades med några budföringar som jag gjorde riktigt bra, skönt att få tokkuta och ändå vara lydig ibland. Vov vov nu tassar jag vidare till biabädden, om jag inte lyckas smita upp i soffan. 

Nio veckor var jag då!!!

Nio veckor var jag då!!!


Ja, då ska man sätta sitt tassavtryck på nätet då!!!

Vem jag är, en boxer såklart. Bilbo är mitt namn, född den 25 april 2004 hos kennel Brukstorpet utanför Örebro. När jag var 8 veckor så kom matte Maggan och husse Lars och hämtade mig från alla mina 8 syskon och mamma Occra. Så nu bor jag här i Jämtland med husse, matte, lillhusse Max och katten Smirre. Om ni undrar varför jag har börjat blogga så kan jag tala om att jag vill bjuda in er allihopa till att följa min väg till sjärnorna!!!!
Jaha, säger väl ni, vilka stjärnor då??? Men det måste ni väl fatta, jag är BOXER, BRUKSHUND alltså, jag ska tävla i bruksprov, spår det är ju kanonkul. Men sen måste man kunna nån lydnad säger matte och det är inte kul, koncentrera sig, det är inget för mig. Nä, jag vill kolla snygga brudar, spänna ögonen i balla grabbar och pussa alla tvåbenta, så det så.
Tycker ni att jag siktar högt?? Nä då inte jag inte, eller!!!!!! Ja ja, jag gillar hårda tag så faller jag hårt så gör det inte mig så mycket, matte slår sig betydligt hårdare, vov vov!!!!!!
Med mattes hjälp ska jag tassa runt på tangentbordet så att ni ska få veta hur min träning går framåt, eller om jag får som jag vill, bakåt. Appellstart i vår säger matte men jag kommer att sätta tassarna i backen, jag är boxer, jag vill bara leka, har ni hört talas om boxerrace: VÄLKOMMEN PÅ MITT RACE

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!