Veterinären för alla fyrbenta idag!

Idag har alla håriga och fyrbenta familjemedlemmar varit till veterinären, har samlat ihop några mindre problem och tog hela patrasket på ett och samma besök.
Bubben skull ha sin årliga vaccination
Bilbo har haft problem med ena örat under en längre tid, dt konstiga är att han själv inte är irriterad i örat. Inget skakande eller kliande men örat blir fullt av svart gegg fast vi har rensat upp det med jämna mellanrum.
Yavanna har några hårlösa fläckar på tassen som inte heller verkar irritera henne men en av fläckarna har blivit en liten knöl, knappt ärtstor. Dessutom vill vi ID-chippa henne, har åkt på en id-koll på en tävling och det var inte Yavannas bästa gren att visa örat för någon okänd kan man säga.
Började med det lättaste, Bubbens vaccination. Veterinären tyckte han var väldigt hårdhudad och höll på att få sig ett kattbett på köpet men allt förlöpte väl som tur var.

Sen var det dax för Bilbos öra, måste säga att den hunden är tålmodig och tillåter hur mycket pill och fix i ett ont öra som helst. Vetten fiskade upp mycket äckligt svart/brunt gegg ur örat på han. Domen blev inflammerade, svullna, såriga och blödande slemmhinnor i örat och antibiotika/kortisondroppar i 10 dagar, behöver även kollas upp efter behandlingen. Bilbo fick sig en vaccinationsspruta oxå.

Sen var det ragatan Yavannas tur, hon är ju inte jätteförtjust i att okända ska pilla och fixa med henne! Men hon skötte sig med bravur den lilla donnan. Vetten kunde inte riktigt bedömma vad knölen på tassen är för något, hon har inte ont och den sitter typ i huden. För att fastställa vad det är måste den skäras upp och den sitter lite tokigt till, finns liksom inget att skära i, huden är ju rätt stram över benen i tassen. Så vettens förslag var en pencillinkur för att först utesluta någon infektion, så det blev 10 dagars kur, så får vi se sen.
Chippningen gick fantastiskt bra, trodde nog att Yavanna skulle reagera lite mera på att bli fasthållen och att få en spruta ingrävd i nacken men hon reagerade inte mycket alls. Så nu ska bara alla papper till jordbruksverket och SKK fixas!
Yavanna behöver ingen vaccination, eller föresten hon behöver inget kombinationsvaccin men ett vaccin som han inte hade hemma så det tar vi vid Bilbos återbesök.

Så nu är det lite fix med att medicinera hundarna ett tag framöver och se fram emot (NOT) att veterinärräkningen dimper ner i brevlådan!

På söndag är det rapportträning i Bollsta, KUL