Pust och stön..

Äntligen fredag, men vart tar tiden vägen. Första advent på söndag, om ni nu inte visste det? Då ska man väl börja med lite pyntande och julfixande, ha det mysigt, trevligt, tända ljus och dricka glögg på kvällarna, eller. Blir nog ett glas rödvin och sen avdormad i soffan typ kl. 8 i kväll som vanligt, usch va jag gnäller nu då.
Till nått trevligare då. Jag var och köpte en ny TV i onsdags, en 40" plattv så då åkte den typ 16 år gammla tjocktvn upp till sovrummet och hela vardagsrummet måste möbleras om med nya kabeldragningar och allt. I dag skulle Lars spika fast kablarna längs golvlisten men gissa vem som stal hammaren hela tiden, jo Yavanna såklart. Hon är helt galen i att bära sånt som är av metall och järn. När pelletskaminen ska rengöras så använder Lars en morakniv att skrapa gallret med men vem stjäl morakniven och springer iväg med den,  knivbladet i munnen så klart?
Yavanna har alltid ett race vid 21-22 tiden självklart vill hon ju ha igång Bilbo oxå men vid den tiden har han gjort natt och blir förtvivlad för att han inte får tryna, arg på Y verkar han inte kunna bli. Bilbo skulle förmodligen svälta ihjäl och Y rulla fram om vi inte håller koll så att Y inte äter upp hans mat.

Citat från Max, 6 år: Jag önskar att broccoli skulle smaka saltlakris!
Ha en trevlig första advent!!!


Sköna söndag

Förmiddagen tillbringades i skogen, letande efter en adventsgran att ha ute på gården, ( Yavannas första julgransstöld) så nu står den där med blinkande ljus på.
Lars hade kommit ihåg kameran, han tänkte ta en fin vintrig bild på alla barna, två som fyrbenta. Här är en där det inte syns allt för väl att Yavanna protesterar av att vara fasthållen, det är liksom enda sätter för att alla tre ska fastna på samma bild.


På eftermiddan bakade jag lite hallongrottor och , hallongrottorna ser inte kloka ur så dom får ni inte se på bild.
Bilbo och Yavanna roade sig själva i soffan dom dessa två har det rätt så trevligt tillsammans dom.

Söndagmorgon!

Vaknade i morse av denna monolog:
Lars står i hallen uppe och håller en något ilsken Yavanna i famnen, Bilbo ligger och trynar i biabädden.
Lars: Kom nu Bilbo, kliv upp nu då, men kom igen, hör du, Bilbo kom igen NU (tillägg av sura sparkar på biabädden) MEN KLIV UPP NUUU DÅÅÅÅ.
Bilbo är den mest morgotrötta hunden som finns, är det helg så brukar han ligga kvar i biabädden en stund efter att vi tvåbeningar klivit upp. Men nu när vi har Yavanna så skulle hon bli galen och göra allt för att riva loss grinden vid trappan om B är på andra sidan.
Det har hänt att Lars fått ta kopplet och gå upp och koppla B när han ligger i biabädden och formligen släpat honom ner när dom ska åka och jobba.
Hoppas Y blir lite mera morgonpigg, men bara såpass att hon kliver upp när vi kliver upp, men det vette tusan för redan nu tar hon efter en del av B märkligheter. Som att får man nått gott i munnen typ köttbulle/korv så ska man springa på en matta, spotta ut det och kolla, sen kan man äta det.
Annar lunkar det mesta på, Y och B kan bli rätt så högljuda när dom drar igång så det måste det jobbas på, Bilbo gnällskäller när Y vill hoppa och sikna efter att bita i hans läppar. Provar att rasta dom båda tillsammans i koppel men det blir mest kaos.
En sak som vi redan upptäckt är att Y är betydligt kavatare och tuffare än B, ett av många exempel på det är när det häromdan rasade snö från ett träd så remmade B iväg en bit och tyckte det var läskigt men Y hon bara tittade uppåt och funderade vart allt det roliga vita kom från.
Igår vägde vi Y, 7 kg visade vågen, några nyvägda syskon?

I stora skogen!


Varje dag så får Yavanna och Bilbo en tur ut i skogen, den är uppskattad kan jag lova!

Hitåt eller ditåt?

En snabb vändning så kanske jag hinner!

Men hallå vänta på mig då!!

Hjääälp, är det där en älg? gulp det var ju bara Bilbo!

Min, min, min jag sa ju att det var min pinne!!!

Kavat liten dam!!!

33721-12
Klickbara bilder!
Lite fotobloggning får det bli idag.
Yavanna är en kavat liten dam med krokodilkäft, nu har hon kommit på att allt ska tuggas på, mattorna får nog åka ut om vi vill ha några kvar. Sladdar har hon oxå en viss förkärlek till, hälst ska ju det som finns i andra ändan av sladden dras ner på golvet och undersökas. Att saker och ting ramlar i golvet bekommer henne inte, vi har satt upp ett kompostgaller för trappen till övervåningen men den kom hon snabbt på hur man rev ner och kavat tar sig upp på övervåningen. Hon gillar att vara i skogen och springa i snön, Yavanna och husse har varit ute i skogen en sväng både igår och idag. I morgon är jag hemma och studerar så då tänkte jag följa med ut så husse kan fota lite. Hur kul är det att komma hem och höra att Lars, Yavanna, Bilbo och Smirre brukar tillbring ett par timmar om dan i soffan och sova då, inte kul alls kan jag lova. Själv har jag jobbar över 2,5 timma både igår och idag så man är helt slut, varit slitigt på jobbet senaste veckorna. Men men man får väl skylla sig själv eftersom jag jobbar heltid och samtidigt pluggar till specialistsjuksköterska på halvtid, inte undra på att man somnar ovaggad på kvällarna.

Bilbo och Yavanna

Det går fantastiskt bra mellan B och Y, Bilbo vill ha koll hela tiden på Yavanna men han är inte stygg på nått vis. Hon får ha leksaker även om B måste ta tillbaka dom ibland men han gör det på ett snyggt sätt, han går bara dit och tar dom. Lite dragkamp har dom redan provat på, tror dom kommer att ha värsta dragkamperna snart. När dom får mat så är Y framme vid B;s skål som en iller och naffsar åt sig en kula, B han säger ingenting, sneglar bara längtansfullt mot Y;s skål. Så fort man pratar eller gosar med Y så kommer såklart B och sitter klistrad som ett frimärke mot oss. Det går så bra så risken är väl att man slappnar av och så händer nått, hemska tanke.   

Yavanna är hemma!!!

Resan har gått bra. Yavanna travade kavat in i nya hemmet, hälsade på katten Smirre och ser sig om. Ständigt med Bilbo i släptåg!


SKÅNE here we come!!!!!!!!!!

Bara timmar kvar till avfärd,10 timmar ungefär. Tänkte försöka komma iväg runt 6 snåret imorgon, det är bara liksom upp och väcka tuppen. Slutet av förra veckan och denna vecka har varit stressig på jobbet, så på kvällarna har jag varit helt avdormad. Skulle börja packa åt Max som ska vara hos syrran till söndag och upptäcker att alla hans kläder ligger i smutstvätten, bara att börja tvätta. Prisa torklumlaren säger jag bara!! Vad ska man packa till sig själv då, jag det behövs ju inte så mycket som tur är. Hmm undrar om det finns något jämtländskt - skånska lexikon, kanske behövs???. När jag ändå börjat undra över livets stora ting så kan jag ju fortsätta. Kommer Yavanna att skälla på skånska tro!!!!. Kan en hund född på skånska plattlandet springa i jämtländska fjäll??? Kommer hon bara att dricka SKÅNE aquavit!!!???. Vi får snart veta//


HIPP HIPP HURRA

För Yavanna och och alla andra Y-bisar som fyller 8 veckor idag!!!!!!!!!!!!!!!!

Stor premiär.........

Deltagarna

Som många av er vet så bor jag ju i "ALLT FÖR BYN" byn, Hammarstrand. Ikväll är det stor premiär på Intiman, Wallmans salonger. Tre proppfulla bussar, ca 300 pers åkte härifrån imorse för att se premiären ikväll. Hela Hammarstrand är liksom tomt, en del affärer är till och med stängda. Men nån måste ju vara hemma och jobba, och just nu känns det som "nån" alltid är JAG. Jag måste beställa en biljett och gå på en föreställning i januari, kan inte velpottan Lars bestämma sig inom kort när det kan passa så skiter jag helt enkelt i honom och åker själv. Bokar man flygbiljett med Sundsvallsflyg i tid så kan man flyga för 249 spänn enkel resa. men den brukar vara helt omöjligt att få Lars att bestämma sig för någonting i god tid, är det inte brandjour så är det "vet inte om jag kan vara ledig" "men inte kan jag bestämma det nu". Börjar bli less på det där velande nu, ska nog bara fråga en gång och får jag inget svar rätt så omgående så är det väl bara att skita i han då, eller!!!
På hundfronten är det lungt, sista dagen med PC för Bilbo idag. Igår blev det en promenad på kvällskvisten, det är så svårt att klä sig bra den här årstiden. Blir mest att man bylsar på sig för att efter 300m inse att det blev för mycket kläder, suck. Längtar till valphämtning!!!!!!

Pälsmössa på.....

Pälsmössa på.....

Ja, det snöade ju en del natten mot lördan så Max tyckte det var dax att ta fram och prova pälsmössan, ser ju ut och passa alldeles utmärkt den, eller vad tycker ni.
Smirre som får agera pälsmössa är inne på sitt 17:de år och det enda som bekymrar mig lite inför valpens ankomst är faktiska han. Smirre är en mycket hundvan katt men det märks att han börjar bli till åren kommen. När Bilbo kom till oss för tre år sedan så hoppade Smirre upp på bänken där han har sin mat smidigt och snabbt, men så är det inte idag. Rätt så ofta får vi lyfta upp honom på bänken för att han helt enkelt inte tar sig upp, så det känns lite fel mot Smirre att ta hem en valp som ju gärna ser en katt som en rolig jaktleksak. Men som tur är så springer aldrig Smirre så att jakten uppmanas utan han lägger sig platt som en pannkaka och då brukar hunden inte tycka det är så roligt längre. Vi har ju lyckats fostra Bilbo till att inte jaga katt så jag tror nog det går bra med Yavanna också.
När jag, Smirre och min dåvarande Am. Cocker, Darling flyttade in till Lars för snart 14 år sedan så hade Lars en schäfer, Dante som faktisk tagit någon katt. Jag ville såklart försöka ta med min älskade katt, skulle det inte gå så skulle Smirre få flytta hem till min pappa. Men Smirre som är en tålmodig katt förstog snart att Dante passar man sig för, sen följde 7 år av att bära in katt och bära ut katt. Inomhus bodde Smirre på en bänk, när Lars jobbade så var Dante med honom så då kunde Smirre röra sig i hela huset så det gick väl ingen större nöd på honom. Jodå, Dante fick tag på Smirre några gånger men då "spelade" Smirre död så Dante naggade honom bara pälsen, tror aldrig Smirre satt så mycket som en klo i en hund som tur är. Som ni ser på fotot så står han ut med det mesta.

På begäran, YAVANNA

På begäran, YAVANNA

Här är Yavanna 6,5 veckor, nästa helg gör jag, Lars och Bilbo en maratonresa ned till Skåne och Demonens kennel för att hämta hem henne. Hon ska bli husses hund så han har tagit ledigt 4 veckor för att vara hemma och bara gosa hela dagarna med denna helt underbara söta varele. Nåja, det lär bli en hel del kisstorkande åxå.
Bilbo mår bättre än på länge, han går på en PC-kur just nu för urinvägsinfektion, men den här gången var inte bakterierna resistenta iallafall. Just nu är han i skogen med husse och springer i nysnön. Bilbo kommer förmodligen älska att få en valp i husen. Antagligen kommer hans roligaste lek med valpen vara att ta den roligaste leksaken, hans piphund och "tappa" den framför valpen och när valpen ska ta den så snor han tillbaka den snabbt som ögat med ett "boff".