Tillbaka hemma!!!

I fredags blev jag lite orolig, matte började packa en massa saker, en väska, min låda med leksaker och annat jox och min innebur fälldes ihop och allt samlades i hallen. Nu var det bäst att vakta lite på matte så hon inte skulle försvinna utan mig. På eftermiddan kom Carina och Ludde hit och allt packades in i deras bil tillsammans med min bilbur, det var bara att skynda sig att hoppa in bredvid Ludde. Sen bar det iväg över berget och genom skogen tills vi kom fram till Åsmon. Där packade jag, Ludde och Likkho in oss i ett rum tillsammans med våra mattar. När alla var samlade var vi fem hanhundar och en löpande tik med våra mattar samt vår instruktör Viktoria och hennes två rottisar. Vi hanhundar är ju gentlemän så löpande Izi fick vara ifred hela helgen, eller hon hade börjat löpa dagen innan så vi var inte så intresserad av henne faktiskt. Fredagskvällen och lördagsförmiddagen blev rätt tråkig för oss fyrfota då de tvåbenta hade teori, vad det nu är för nåt? Natten mot lördagen så fick jag sova i mattes säng för hon frös, det är första och säkert enda gången jag får sova i sängen. Lördagseftermiddag så skulle Viktoria drilla våra mattar i hur man belönar oss hundar, sedan blev det förbudsträning och det var inte alls lika kul som belöningsträningen. Jag fick inte dra i kopplet eller titta på dom andra hundarna, dessutom lekte Viktoria med en pipleksak som man knappt fick titta på. Sedan ställde hon fram en stor påse hundgodis och ett smarrigt grisöra som vi skulle gå runt och samtidigt lyssna på matte, jobbigt var det kan jag lova. På kvällen gjorde vi lite positionsövningar inomhus, alla skrattade åt mig och matte för jag vrider huvudet på ett tokigt sätt när jag har ögonkontakt med matte, så mattes läxa är att belöna från rätt håll och inte belöna förens jag tittar på henne på rätt sätt. På söndagen var det strålande solsken och dags för jakt av pipleksak trodde jag men tji fick jag, när jag satte fart efter leksaken som matte hivade iväg så skrek matte hiiiit, förstod rätt så snabbt att det var bäst att stanna, men att snabbt springa tillbaka till matte tänkte jag då inte göra, nä lite segade jag mig allt tillbaka.

Resten av eftermiddagen ägnades åt snabba lägganden och platsliggning, snabba läggande är jag väl rätt bra på men att lägga mig helt ner är jag väl kanske lite sämre på, men som vanligt det är mattes fel, hon har varit för givmild med belöning utan att ha full koll på om jag ligger helt nere. På platsliggningen låg jag helt lugnt tills två av dom andra hundarna sprang med världens fart förbi mig, men det tog rätt så snart tvärstopp, jag hade ju lina på mig, låg i alla fall lugnt ytterligare 4 minuter efter den incidenten. Dagen avslutades med ytterliggare en platsliggning, 5,5 minuter lugnt och stilla men jag var så trött att jag kunnat somna på kuppen men matte är nöjd i alla fall.

Känner jag matte rätt så tar hon inte ur tummen ur mitt öga på mycket läääänge nu// Bilbo 


Läger!!!

Idag bär det iväg till Åsmon och HUNDraelvan, undrar vilka hundar som kommer att vara där då?
Ja, Ludde ska ju med och Ulli och hennes hund som jag bara har träffat när han var en liten skitvalp, hm jag kanske bara var en halvstor skit själv då föresten.

Jag ska försöka spara lite energi till att uppdatera bloggen på söndagkväll// Lägerkillen Bilbo

Så här tillbringar..........

33721-6

lillhusse och jag fredagseftermiddagen. Slappa i soffan framför TVn är en av de favoriter vi har gemensamt, ett annat intresse vi har gemensamt är att bråka med varandera. Max säger att det alltid är jag som börjar bråka men det håller inte jag med om. Jag menar att han får väl ändå tåla att jag provgnager på hans leksaker, jag vill ju bara testa om dom håller liksom. Och vadå, brukar jag stå mitt framför TVn, var inte min pappa glasmästare kanske, eller. Vilken tur att vi kan sammsas om soffan iallafall rätt så ofta.// Tjingeling från soffpotäten Bilbo


Lydnadsträning....

är det dax för säger matte. Vi har ju inte tränat just några lydnadsmoment i vinter, det har väl mest varit koncentrations- och störningsträning. Men igår när matte läste brosan Baccos blogg så blev hon vist lite inspirerad och måste gå ut och kolla hur några moment satt efter vintervilan.
 
Linförighet/ fria följet: Jag måste sitta några cm. längre bak, med huvudet i höjd med mattes lår eftersom jag är så startsnabb och hamnar lite för långt fram i början av marchen. Koncentrationen är dålig i början av marchen men förbättras mycket efter ca. 15-30 sec.

Läggandet: Tja matte tyckte det såg snabbt och bra ut, matte säger att hon måste ha någon som står vid sidan och kollar eftersom hon bara tittar rakt fram. Dessutom tyckte matte att det såg ut som jag fällde ned rumpan först, det är ju lite kul eftersom vi har tränat på det inomhus för att jag inte ska förflytta min framåt vid fjärrdirrigering.

Ställandet: Samma där matte tyckte att jag stannade snabbt, men jag vill gärna sätta mig på en gång när matte kommer tillbaka till min sida, så där tränar vi vidare med att matte bara svänger upp vid min sida och kommenderar fot.

Inkallning: Ja vad ska man säga, jag är ju så snabb och använder gärna matte som stoppkloss.Hon är ju inte helt glad i att få bredsidan av 33kg boxer i 180 knyck i låren eller magen. Men men förut var min bromssträcka 20 meter bakom matte så man får väl säga att det går framåt.

I onsdags när vi var på klubben så gjorde vi en platsliggning, matte litar ju inte på mig till fullo och vill absolut inte att jag ska kliva upp och få någon vinst med det, så det är lina som gäller. Matte klickar mig vid platsliggningen vilket har funkat bra faktiskt, jag kan ligga still utan att äta snö, lite måste jag ju titta på dom andra hundarna men så fort jag tittar på matte så kommer ett klick och så kommer matte fram med en godis. Iallafall i onsdags så klev en annan hund upp och ställde sig rakt över hunden som låg bredvid mig, men matte klickade innan jag han märka det och kom och matade mig med en hel näve godis, hon tyckte jag var jätteduktig, ja vadå det är väl inte så svårt att äta godis.

På tal om godis, matte har gjort mitt specialgodis, kokt torkad lever mumsfillibabba, matte brukar göra det vid speciella tillfällen som nu när vi ska på helgkurs nästa helg.

Ja matte och jag vet vad vi har att träna på så får vi väl se när det blir tävlingsdebut// Bilbo på väg mot tävlingskarriär 

  

Minisportlov....

Minisportlov....
har hela familjen haft idag. Matte, husse och lillhusse har varit på en skidtur uppe på kullstaberget, runt 5km blev det. Jag får ju göra det tunga jobbet med att dra lillhusse mest hela tiden i pulkan, dessutom har jag matte bakom som ett ankare. Men som ni ser så saknas hon på fotot, vet ni varför? jo när det blir för branta nedförsbakar så vågar hon inte ha linan fäst i sitt bälte utan skickar först ned husse som ska stoppa mig när jag kommer med Max på pulkan i full rulle nedför backen, så matte står fortfarande kvar vid backens topp när husse tar det här fotot.
Ni skulle sett vad Max fick snösprut på sig i den här backen, han var inge glad kan jag lova med snö innanför kläderna, så i dom andra nedförsbackarna så gick han.
Men nu är jag trött ska ni veta, måste vila ett par timmar för i kväll ska matte, jag Carina och Ludde på en promenad// Bilbo the dragracer

Härligt, soligt vinterväder....

Har det varit de senaste dagarna, matte och jag har varit ute och gått i ett skoterspår mest varje dag.

Idag var Ludde med, han är en liten fegis, slänger sig på rygg för minsta lilla BUUU så det är ju ganska roligt att terrorisera honom. Men matte är ju som en hök på mig, så när hon säger sluta och lägg av så lyder jag faktiskt, men det liksom kryper i kroppen och så måste jag trycka ned Ludde och mulan han lite i snön iallafall.

I kväll har vi varit på klubben, där var det så kallt att jag hoppade på tre ben emellan åt. Matte och jag tränade lite kontakt och "lyssna på matte" övningar, jag vill ju lyssna på matte men det är så svårt när dom andra hundarna verkar göra så roliga saker. Inte har jag kommit på hur man klonar sig heller, så har du ett tips så hör av dig.

PS: Matte påminde mig just om att det är bara drygt två veckor tills vi ska på helgkurs, bäst att börja vila sig i form nu då// Bilbo

Metallapportet.......

Metallapportet.......

är en rolig leksak, matte tycker det är ett tränings och arbetsredskap. Men faktiskt så gillar jag att lattja med den men matte och husse tycker det blir sånt jä... liv när jag kastar den runt golv och vägger.
I julklapp fick jag en pipgris som har legat på hatthyllan sen dess men i dag fick jag den. OJOJOJ pipleksaker är en annan grej som jag gillar att leka med men när jag lattjar som bäst så säger matte att jag piper hysteriskt och att jag blir alldeles manisk. Så är det färdiglekt med den ett tag igen, SUCK.

Igår kväll fick matte en såndär läskig blick i ögonen, det var dax för skönhetsvård. Matte hade dessutom bestämt sig för total makeover vilket innebär kloklippning, bad och trimning av hårknorren på svansspetsen, vilket fjolleri va!!!!!!!!!!!!

Nu ropar matte, dax för lite kryp och apporteringsövningar i hallen// Bilbo