Besökte ett konstigt hus idag!!

Den här veckan är ju lite tråkig då husse har brandjour, matte måste ha med sig lillhusse vart än vi ska nånstans så det blir inte så mycket träning eller spring i skogen.
Men i dag var vi till ett läskigt hus, det är där husse och hans brandkårspolare tränar rökdykning, i det huser finns det massa tunnlar och grejer. Matte tyckte jag skulle stimuleras lite eftersom det har varit lungt på träningsfronten några dagar.
Iallafall så tyckte matte och husse att jag skulle gå genom en flera meter lång plåttrumma när dom stod på varsin sida om den, men jag var ganska tveksam det slamrar och låter ganska mycket i en plåttrumma och det är faktiskt läskigt tycker jag. Rätt var det va så kröp husse in i trumman och då kunde väl inte jag vara sämre, eller hur.
När jag väl hadde tagit mig igenom första tunneln så sprang jag genom alla tunnlarna som bara den, jag blev så stolt och uppspelt så jag började skälla och hoppa runt som en tossing, kul som bara den var det iallafall.

Matte och jag har varit till klubben några gånger sen sist jag skrev, men matte tycker inte det har funkat nåt bra. Matte var ju jättestolt för några veckor sen och tyckte att jag börjat koncentrera mig lite mer på henne och de koncentrationsövningar hon brukar försöka göra med mig. Men det är ju faktiskt så att det är en hund där som skäller en del och då måste jag ha full koll på den ju och då intresserar vare sig klicker eller kamp mig och framförallt inte matte som bara är ett onödigt bihang i kopplet. Men, men matte är ju rätt sträng och så tycker jag ju faktisk om att kampa med henne så bäst vore ju om jag kunde klona mig, en jag kan hålla koll på allt runt om kring och en som kunde ha kul med matte.

Ska nog klura lite på hur man klonar sig// Bilbo

Ibland är vintern så härlig..

Ibland är vintern så härlig..

I går var det en sån härlig vinterdag, hela familjen for ut i skogen för att njuta av solen en stund. Som ni ser på fotot så var det full fart på mig som vanligt, matte blev visst impad av sig själv för att hon han fånga mig mitt i språnget med kameran.

I kväll var jag och matte till Kicki och rottisen Maja, först fick jag och Maja springa en stund och vet ni vad Maja har blivit riktigt störsk av sig. Förut tog jag ingen notis av hennes morrningar och tillsägningar men nu, ja jag vet inte, kanske jag har blivit en toffel, men NÄ hon har blivit tuffare på nått vis.
Iallafall så ville matte såklart träna platsliggning och det gick ju bra tyckte matte, men det var nånting som brusade och lät hela tiden, jag spanade och spanade men jag såg ingenting. Dumsnut sa matte, det är en å som brusar sådär, ja men hur ska jag kunna veta det.
Dax för favoritplatsen innan någon annan tar den, nämligen soffan.

Kika in snar igen// Bilbo


I kväll var matte glad!!!

Jag, lillhusse och matte har varit på klubben ikväll, där var det 13 hundar och det är många för att vara på våran klubb.
Matte använde den där klickern för att belöna mig och det tycker jag är kul, så jag sköter mig ganska bra, fast det är så svårt att koncentrera sig hela tiden men det går lite bättre för varje gång tycker matte.

Iallafall så provade matte att klicka för första gången under platsliggning i grupp, matte höll på att tappa hakan när jag tittade på henne istället för att glo på grannhunden, äta snö, rulla runt eller helt enkelt försöka jaga upp någon hund för att få mig ett race, men än vågar matte minsann inte ta av mig kopplet eller stå längre än en och en halv meter framför mig. 
Matte tror verkligen på klickern nu och det är bra det, för klicker det är som en godismaskin ska ni veta, än så länge iallafall hälsar matte.

Tass på er// Bilbo

Nu är julen slut, slut, slut

God fortsättning på er, här har det varit kallt i flera veckor så träningen har legat på is så att säga.
Men lite annat har matte och jag gjort, vi har åkt spark, eller matte har åkt och jag har dragit så klart, jag får ju alltid göra det tunga jobbet.
Matte blir rätt så sur på mig ibland när vi är ute med sparken, hon säger att det måste bli kortslutning i min hjärna imellanåt för jag kan ligga före och dra jätte fint men så ibland kan jag inte låta bli att kasta mig runt och bita tag i kopplen och dra baklänges, när då matte blir förbannad på mig så  ger jag henne en utskällning, överslag säger matte, men hur kul är det att alltid göra som andra vill.

Pulkan, skaklarna och dragselen är oxå framtagen, den är kul att dra. Vi har hämtat lillhusse några gånger på dagis så jag får äran och dra hem honom på pulkan. Ni ska bara veta vad jag drar när vi kommer närmare dagis och jag fattar att vi ska hämta lillhusse, mattes armar blir flera meter långa säger hon.
Matte säger att bara det kommer lite mera snö så att det görs skidspår uppe på berget så ska vi börja åka skidor, eller jag ska väl som vanligt göra det tunga jobbet, dra matte. Men jag lurar nog på att bita i skidorna och stavarna istället, ja och så måste jag väl skälla på matte om hon blir arg när jag gör det.

Eftersom det har varit så kallt så har vi inte tränat så mycket lydnad utomhus, har väl varit iväg till en öde parkering bara matte och jag ett par gånger. Annars är det klickerträning här hemma som gäller, en hel del "inte bita på apporten övning", "krypa på gångmattan i hallen under två köksstolar övningar" och så har matte kommit på att jag ska ligga och sitta när matte står framför mig utan att hoppa framåt. Knepigt det där, hittills så har matte viljat haft mig vid sidan men nu får jag inte komma till hennes sida, är alla tvåbenta så där knepiga, finns det någon fyrbening som kan svara på det där ute??

Ta`t lungt, vi hörs// Bilbo