Älgrapport!!!

Igår på förmiddan så bar det iväg till skogen för lite rapportande, det var dessutom dax för första förlängningen.
Lars och Yavanna går ut på B-stationen, ropar upp mig på radion och talar om att Y verkar markera för något sällskap i skogen.
Skickar ner henne till mig på A utan problem. Lars går ut ca. 70 meter där han har bra sikt ner till B, vad ser han då? Jo en älgko med en kalv traskar över stigen precis vid B-stationen!!
Ja, ja det är ju sånt vi råkar ut för hela tiden i skogarna här, men att dom skulle gå över precis vid B-stationen och när det är Ys första förlängning var ju ett opassande tillfälle.
Jag skickar upp Y och när hon kommer till B så ser Lars henne sakta in och spana mot sitt uppbindningsträd, Lars tjoar och det är full fart på fäffurbena igen, inget stopp alltså.
Vi bestämmer att Y får gå ned till mig igen och sen avslutar vi där, dels är det mycket uppför och att ha sällskap av älgar är tillräckligt för lilla damens hjärna idag.
Lars skickar och Y pinnar iväg men får stopp vid B-stationen, säger till mig via radion om att ropa, när jag ropar så kommer hon i full fart. Det kan vara så att när hon sprang sista skicket så låg vinden så att hon fick älgarna rakt i snoken s.a.s.
Vi ska köra samma sträcka idag för att se så att Y inte tyckte det hela var jobbigt.

Vi har ju försökt göda lilla damen, utan större framgång tycker vi. Vi mutat med Klass våtfoder men hon äter inte alltid upp iallafall. I går var vi och vägde henne iallafall, hon vägde 25 kg strax före Marma och se igår vägde hon nästan 28 kg. Men hon måste ha vuxit en del hela hon s.a.s för speciellt mycket rundare tycker inte vi att hon blivit, möjligen så sticker inte höftbenen upp lika mycket. Man blir ju liksom lite hemmablind och ser inte förändringarna själv.
Nu drar vi till skogs igen// Maggan
 

Kommentarer
Postat av: Irene

Älgrapport låter iofs spännande..dock inte med mor med kalv..eh..kan ju bli rätt ilskna då..känns stabilare med kaniner som vi har här ner..och hjortar..iofs har vi vildsvin rätt när inpå åxå och de är inga smånassar direkt..tror dock att hundarna här inte inbjuder till närmare kontakt om den går att undvika..

Härligt med vikten..och det är nog som du säger..man BLIR hemmablind...

Kramisar till er alla..Irene

Postat av: annki

Skogens konung på sträckan,hujedamej!Jobbigt det där med vikten,Trym har alltid varit spinkig tills vi bytte foder då började han så småningom lägga på sig.Nu väger han 38 kg å lilla vinchi 26 kg..De va oväntat!Hon ser så liten ut;-)Pussa Yavanna!

Ha de bra!

2008-07-22 @ 14:32:50
URL: http://http://vinchiwoo.wordpress.com/
Postat av: Cina

lite väl spännande med älg på sträckan redan - alltså nu när vi ändå har nybörjare :o) Men ni fixade i alla fall så långt - bra jobbat. Ni är flitiga som kommit till att göra förlängningar, har inte vi o Yalla än ;o) Till helgen lär det bli lite frispår eftersom vi nog kommer att befinna oss på ny mark. Men vi får se :o)Damen börjar ta sig - Yalla verkar stå stilla i vikt o det är jag glad för :o)

2008-07-22 @ 19:56:58
URL: http://www.gaxacina.se
Postat av: Nina

Shit pommesfrites - ÄLG! My god. Tur man inte ser sådana allt för ofta när man tränar :). Tips för viktökning är att inte ge så himla stora portioner (Nixx var ju lite klen ett tag och såg mest illamående ut för lassen vi serverade) utan mer åt det normala hållet + då hellre lite nattmat innan nannedags. Så hon får sova på maten s.a.s.! //kram kram

2008-07-23 @ 11:59:02
URL: http://www.palmstrand.se
Postat av: GBA

28 kilo är ju ganska perfekt ju, muskler ska ju på längre fram åxå:)BRA Maggan att du ska tillbaks till samma sträcka igen, klokt tänkt av dig:)

2008-07-23 @ 23:07:14
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=GBA
Postat av: Ida

håller med om att det är svårt att se om de ökar eller minskar i vikt.. när man (jag) märker nåt, har det i regel gått ganska så långt. häromdan så såg jag att sigge (helt plötsligt) såg ut som ett benrangel:-o pinsamt!

2008-08-01 @ 02:08:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback