Badbilder

Tänkte jag visa er, om inte annat som bevis på att Bilbo har simmat för första gången i sitt fyraåriga liv. Men Lars och Max har farit iväg för att köra cross och Lars tog med sig kameran med minneskortet där alla bilderna finns så det får bli en annan gång.
Nått kort hittade jag iallafall i datorn på en mycket badglad Yavanna. Yavanna älskar att bada och simma så till den milda grad att hon nästan lyckats dra med sig husse i plurret ett par gånger.
Vi hadde verkligen kanonväder på våran husvagnstripp, vilket har både för och nackdelar. Fördelarna är ju att det är just det vädret man vill ha och behöver på semestern, vi har mest bara badat och tagit det lungt. Nackdelarna är att vi hela tiden måste dela på oss, antigen jag eller Lars måste vara vid husvagnen med hundarna hela tiden, det går ju inte att lämna dom vare sig i bilen eller husvagnen för att vi tvåbenta ska kunna göra några gemensamma aktiviteter, men, men vi har ju valt att ha hundar så det får man ta. Faktiskt är det ganska skönt att ha några timmar för sig själv och bara titta på folk, sola och slappa.
Hundarna då! Jo dom har fått massor av passitivitetsträning. Dom sitter uppbundna vid varsit hörn av husvagnen och kryper gärna under vagnen där det är skuggit och svalare, dom sköter sig kanonfint, spanar på folk och fä men inget skällande eller dummande. Men om dom sitter i bilen så låter dom som två rabiessmittade idioter om det går förbi folk, konstigt. Promenader har dom så klart fått, mest pissrundor på dan och en rejälare prommis med bad på kvällen då det blivit svalare, dom blir rätt trötta av att bara vara på en camping med allt att spana på.
Lite träning har vi hunnit med sedan vi kom hem, focuserar mycket på apporteringen som har funkat någe bra men, men nu ser vi stora framsteg bara på ett par träningstillfällen. Nu springer Y ut och hämtar apporten, kommer in och kan faktisk sätt sig med apporten kvar i mun men den åker ut i samband med att hon sätter sig eller sekunderna efter, hon håller apporten väldigt slappt i käften liksom, speciellt när hon är nära mig. Vi kör bara lek och kamp med apporten, kraven känns vara långt borta än, så har ni några tips på att få till ett bra "håll fast" så hojta till. Ställandet sitter väl mer eller mindre nu, ska så småning om ta och börja med läggande under gång, jag tror ju att det är lättare att lära in ställandet före läggandet, svårare att få hunden att fatta att den ska stå när den just lärt sig att den ska ligga, ähh struligt men ni fattar va!!!
 
Så var det dom här fotona då som jag lovade!
 Shit, vatten i örat, då får grisen vänta!
Jag han först, jag han först, haha!!!

Kommentarer
Postat av: Nina & Yaxxon

2008-08-03 @ 19:55:17
Postat av: Nina & Yaxxon

Baddjur va de ja :)! Krokidillet tycker att bada är det coolaste som finns på hela jorden. Kamp med apporten kör vi oxå nu (eller har iaf gjort det en gång sen ett slöhetsuppehåll). Mysigt med semester och lite lugn och ro mellan varven. //Kramis

Postat av: GBA

Välkommen hem från semestern. NU har det äntligen kommit regn vilket var välbehövligt som tusan, fast i möra vill jag inte ha regn då vi ska köra Rapport:)Svårt att tipsa om grejer i text, men variera Apportträningen mycket, å jobba på "håll fast" hemma i lugn och ro

2008-08-04 @ 00:31:26
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=GBA
Postat av: Cina

välkommen hem :) Visst är de baddjur de där Y-bisarna.Håll fastet saknas oxå här....o jag har inga andra tips än som GB skriver, i lugn o ro hemma :) får väl snart hoppas att man får till den viktiga detaljen, alltså håll fastet ;)

2008-08-04 @ 09:48:33
URL: http://www.gaxacina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback