Veterinärkliniken idag

Japp då har man åter tillbringat en dag på veterinärkliniken, börjar bli en obehaglig vana nu!
9:20 i morse var jag och B inbokade och för ovanlighetens skull så blev vi hämtade av veterinären efter bara sisådär 10 minuter, det vanliga klämma, känna och lyssna undersökningara började. Nu sa vetten att han tydligt hörde blåsljud på vä. sida av hjärtat så han hämtade en kollega för att hon skulle lyssna och dom skulle diskutera sedering eller inte sedering inför en ev. röntgen. Den här gången var det liksom inga problem att röntga utan sedering, sist ville dom ju inte alls röntga utan sedering.
Iallafall så hörde den andra veterinären både blåsljud OCH extra slag på hjärtat så ordinationen blev EKG till att börja med och utifrån det bestämma sederingens vara eller icke vara.
EKG;t gick lätt och fort att utföra och där syntes extraslagen tydligt men vetten ville att dom skulle skicka det till en veterinär som är mera specialist på EKG för avläsning av allvarlighetsgraden i hjärtproblemet.
Sen blev det röntgen utan sedering vilket gick bra, B gillar ju inte att vara upphissad på borden så han blir lite paralyserad och tycker att det är bäst att inte röra sig alls.
Röntgenbilderna visade inga tydliga tecken på någon skada, diskbråck eller spondylos men enligt vetten så har B en massa utskott som han ville att en ortoped ska bedömma, han är på kliniken ett par ggr/månaden så vi får vänta på svaret på både röntgen och EKG.
Bilbo ska iallafall gå på Rimadyl i 6 veckor.
Vid 12:15 var vi klar och skulle betala och självklart kostade kalaset en rejäl slant, hm, hm mera än jag hade på kontot (lön i morgon) så jag ville göra en direktreglering och ta med förra besöket, vilket inte skulle vara något problem, men det blev det såklart, fax som krånglar, försäkringsbolaget hittar inte förs.nr på dom faxade dokumenten och det blev ett jäkla faxande och ringande så 14:00 var äntligen allt klart och vi kunde återvända hem och lösa ut Rimadyl för närmare 450 spänn.
Här kommer en lista på B;s alla sjukor och åkommor, intresseklubben noterar:
-Krypt. - kastrerad
-Missbildade urinvägar
-Urinläckage
-Återkommande urinvägsinf.
-Fel på njurarna
-Blåsljud på hjärtat
-Extraslag på hjärtat
-Ont i nacken - under utredning
Ja det var väl det hela om jag nu inte lyckats förtränga något vilket inte är otroligt, jag nämnde ju inte hans mentala brister men man kan nog inte funka riktigt bra i skallen heller med den gedigna listan, eller!!!!!
Näpp dax för lite middag, jag har ätit en kaka till lunch idag så nu är jag vrålhungrig// Maggan

Kommentarer
Postat av: Nina

Men gud så tråkigt. Hur orkar han överhuvudtaget vara go och glad stackars Bilbo? Imponerande och ... tappert. Jag tycker att ni är otroliga ni oxå som orkar hålla på. Hoppas nu att listan inte blir längre. //Kram kram

Postat av: Lotta

Jätte trist med alla åkommor.. :O( Men har han mentala brister? Det visste jag inte... Kram till er

2008-04-24 @ 22:54:50
Postat av: Johanna

Intresseklubben kanske inte noterar.. men vi som uppfödare gör i alla fall! .-)
Vi är så otroligt ledsna över att Bilbo inte mår bra. Jag har nog aldrig varit med om en boxer som "klagar" utan tycker att det är en extremt tålig ras. Men med hans "lista" tycker jag det är ett under att han är den go'a, glada lilla tokhund han faktiskt är!!

Tänk om man som uppfödare hade kunnat förutspå hur valparna skulle bli / vilka gener dom skulle drabbas av? Det enda vi kan göra, efter att ha varit noga med urval av avelsdjuren, är givetvis att dra "lärdom" av det som faktiskt blir. Och som du vet ska vi inte avla vidare på varken B- eller C-kullen. Föga tröst för dig som hundägare och ditt i nuläget tomma bankkonto...


Jag är glad att Bilbo ändå bor hos er som ger honom så mycet kärlek och verkligen gör ALLT för att han ska må bra!!!!


Kram

2008-04-25 @ 06:27:34
URL: http://brukstorpets.se
Postat av: Lotta

Tack för svaret i Baccos blogg!
Baccos oförmåga att koncentrera sig beror på att jag själv stressat upp honom omedvetet. Relationen oss sinsimellan har blivit trassel... Men vi håller fint på och reder upp trådarna! :O)
Jag har varit på Brukshundklubben 3 gånger sen jag tog till andra träningsmetoder och Bacco är en helt annan hund. Bacco slappnar successivt av mer och mer och jag tror att det kommer att bli riktigt bra till slut!
Ha en trevlig helg och hälsa familjen så gott! Ge Bilbo-bus en stor kram på 4års dagen! :O)

2008-04-25 @ 21:01:56
Postat av: Carina & Bellis

Hejsan!
Tråkigt att inte Bilbo är riktigt kry.
Vi hoppas att det ordnar sig till det bästa och tänker på er.
Mvh Carina med familj.

2008-04-25 @ 21:38:35
Postat av: Linda

Hej däruppe i Norr!

Tråkigt att läsa om Bilbos sjukdomar och ert farande fram och tillbaka till veterinären. Hoppas det löser sig på bästa sätt.

Tänker på er i all fall!

// Linda och Bixie med flock

2008-04-26 @ 02:31:24
Postat av: Ann-louice och Beppe

Hej
Jag håller yummarna för er och samtidigt lider jag med er, du har ju verkligen inte haft tur
hoppas det ordnar sig på nått vis
mvh Ann-louce och Broder Beppe

2008-04-27 @ 12:42:01
Postat av: GBA

Lilla Bilbo...mitt hjärta blöder:(
Visst han har ju sina "galna utbrott" eller irrationella betenden, men som jag sagt förut, så är jag säker på att det beror på hans sjukdomar, kroppen orkar helt enkelt inte hänga med, han blir helt slut...å då kommer de där ??!! märkliga beteendena.

Jag har ju gnuggat mig gråhårig över detta eftersom jag så väl sett båda hans sidor, men med svaren från Strömsholm i fjol fanns inget att tvivla på mer.

Tur för Bilbo att han har en sån Matte som kämpar såååå och för hans skull bestäm sig för att INTE jobba vidare med honom eftersom det blir för jobbigt för hans kropp & själ.

Hoppas nu allt går bra, och jag vill verkligen se honom i sommar:)

Kramar

2008-04-28 @ 12:55:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback