Rapport med björnjakt och hästpåhälsning!

I dag var det dax för rapportträning igen, den här gången skulle vi och Risenparet träffas på halva vägen var, dvs i Stugun. Jag, Lars och Max åkte dit någon timma innan för att reka en bra bana på Lars syster mark. Vi hade ju en aning om en bra stig så vi parkerade och traskade iväg. Det var en kanonsträcka om inte om fanns, efter 400 meter stöter vi på en skogsbilväg, japp där sket det sig med den stigen! Provar på ett annat ställe men där hittade vi varken någon stig eller bra skog för att gå i terrängen. Åker tillbaka och upp på skogsbilvägen för att se om stigen på andra sidan vägen där vi först kommit fram var andvändbar men det gick inte heller nå bra för där fanns liksom ingen stig eller ens några bra riktmärken för att gå i terrängen. Men några ytterliggare hundratal meter längre upp på vägen ser vi skoterleden. Ser kanon ut att ta den åt höger men tji fick vi, en bäck som var typ 2 meter bred, skulle inte vara något problem för hundarna egentligen då den inte var mera än 1-1,5 deci djup men fotfolket var stövellös. Vända och ta vänster ut på skoterleden istället då och då fick vi till en trevlig och lite för hundarna knixig sträcka. Första 400 metrarna gick efter en stig sen ut på en mindre väg och snedda snett över den och ut i råterrängen, B-stationen låg strax efter vägövergången. Ut till C var det råterräng, förlägningen var väl ca. 150 meter.
När karlarna var på väg ut på B så hör vi andra prata i radiosarna, typ -Har ni sett björnen. -Ja den är på väg mot Flon. -Har den gått över vägen osv.
Där nånstans ringer jag upp Lars på mobilen och undrar vart Flon är? Ingen aning svarar han, jag ringer upp om en stund så byter vi frekvens på radion och så vart det. Ingen rädd för björnen här, ingen rädd för björnen här förutom jag då!!!!

Hundarna gick kanon i 4 skick. Risenkillen fick gå först i alla skick för han blir lite väl laddad och ljudlig av sig men med lite arbete från matte med att göra flera framföringar och gå med bestämda steg så var det inte mera än ett startgurggel sista skicket från matte.
Ca 1 minut efter att Yavanna kommit in till mig på tredje skicket så kom en häst med ryttare på stigen, oj tänkte jag då. Frågade om hon träffat på någon hund. -Ja den hade skynke på sig, där säger hon och pekar på Yavanna. - Oj hur gick det då undrar ju jag? - Den bara passerade framför oss och sprang vidare. Och inte hade hästen blivit rädd heller, så det var ju bra. Om jag fattade det rätt så hade ryttaren kommit på den lilla vägen precis där vägövergången var och sen funderat på vad det var för hund och följt efter. Ojojoj vad jag jublade inombords, det är ju sånna helt oplanerade störningar man vill ha när man tränar rapport!!!

Nöjda och glada samlas vi för lite eftersnack, då säger Lars att det var färsk björnskit där ute vid C-stationen men då var ju dagens träning slut som tur var!!!  

Kommentarer
Postat av: Nina

Undras om det inte var några stycken som önskade att de hade stött på lite fler vägövergångar under helgens övningar i Falkenberg :). Duktiga är ni! //kram kram

Postat av: Cina

flitiga o duktiga är ni :o) Härligt med oplanerad störning som gick så bra.2009-09-05 @ 09:33:36
URL: http://www.gaxacina.se
Postat av: Irene

Hu för björnmöten..inget som man längtar efter direkt..

Ha en underbar helg!

Krama Yavanna från oss..

Kramis Irene o hundarna..

2009-09-10 @ 20:44:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback