Vad var det jag sa!!!

När jag och Lars började att diskutera en ny hund så ville ju Lars ha en schäfer, jag ville kanske prova en helt ny ras. Men eftersom det skulle bli Lars hund så fick han som han ville men mitt villkor var att skulle det in en hund med den typen av päls så fick han dammsuga därefter. Boxerhår det försvinner liksom av sig själv ned i soffor och andra textilier, puts väck.
Men de senaste veckorna så har det flyttat in  ett par tusen nya husdjur i vårat hem, fruktansvärt aggressiva små håriga saker som smyger sig på en från alla hörn, lurar under soffan och har bakhåll bakom dörren. De är dessa du LARS ska dressera med dammsugaren, fattar du!!!!
Fattar bara inte hur män tänker och gör ibland, för mig innebär diska att plocka i och ur diskmaskinen, plocka ur diskstället, diska det som inte går in i diskmaskenen, torka av bänkar och spis. Men tydligen inte för alla män! Säger jag diskar du? då säger han plockar du ur diskstället, men hallå jag tar ju tvätten eller städar toan eller, eller, eller!!!!
Eller ta bara som häromdag då jag bad Lars köpa rengöringsmedel till toan och så kommer han hem med en blå wc duck, men hallå fattar han inte att det ska vara en gul, den blåa ger ju för f_n blåa ränder efter sig i våran toa från år 1800 kallt.

Gud måste ha varit jävla bakfull då han skapade mannen, eller?
Bitterfi__a! Jag? Nähädu, men det finns väldigt, väldigt många oförstående män på denna jord!!!!!!!

Inget speciellt

Tycker jag att det händer här på Hammarvägen, därav det sällan bloggandet.
Yavanna har iallafall tappat alla hörntänderna och dom nya lyser med sin frånvaro, nåja en hörntand har tittat upp lite iallafall. Kindtänderna ramlar oxå ut på löpande band, det klirrar i golvert var och varannan dag. Då kan man höra mig och Lars i korus - Va vad det en tand till, och så springer vi runt på golvet och letar efter en tappad tand som två idioter. Tur att tandfén inte besöker hundar för då har hon (vi) gått i konkurs på Hammarvägen 14, då Max oxå tappar tändet på löpande band.
Vi har varit till bruksan ett par gånger för att kolla av hur Y kan koncentrera sig med andra hundar och människor runt om kring, har ju dåliga erfarenheter där tillsammans med B. Y har inga problem med det, hon har full focus på det man erbjuder henne. Tränar mest ingångar och sitta vid sidan samt korta inkallningar med ingång, började igår att förflytta oss ett steg i taget med bibehållen koncentration. Funkar fint det med, Y-buset é bäst!!! 
I morgon bär det iväg för en förhoppningsvis solig helg i husvagnen, det är ju nu som fjällen börjar bli som bäst. Skulle egentligen behöva vara hemma och städa, men va f_n skiten ligger nog kvar till nästa helg, eller vad tror ni?// Maggan

Men äääääääännnnnnnnnnntligen!!!!

Har Yavanna tappat sin första hörntand, som sagt dom var baske mig gjutna i cement. Hon har ganska länge haft stora fina framtänder och även tappat nån kindtand. Men dom där vassa eländiga hörntäderna har varit orubbliga, äntligen kan man tro på en framtid utan dessa supervassa illbissingar.
Idag har jag och Max varit ute och åkt skoter, tror det måste vara närmare 6-7 år sen jag körde skoter själv, det är ju inte precis så att jag fått köra när Lars är med. En sväng upp till Kolbjörnsjön vart det i allafall, skönt trots 6-7 minusgrader.
Annars så rullar dagarna på i en jäkla fart tycker jag, skönt att det är längre dagar nu men inte tillräckligt för att få någon riktig energi på kvällarna. Måste verkligen ta mig i kragen och försöka komma iväg på lite hundträning på kvällarna. La den mesta träningen men Bilbo på hyllan i sommras och nu är det trögt att komma igång igen, Lars vill ju gärna att jag tar mycket av lydnadsträningen på Yavanna men hittills har jag inte gjort några stora ansträgningar. Men det är dax och göra det så vi inte kommer på Demonlägret och får skämmas för läser man andra Demonbloggar så verkar det som Y-barna får ligga i. Okej jag får försöka komma iväg en par tre kvällar i veckan så är man snart på banan igen, det är ju liksom det här med att komma igång som är trögt sen är det ju så kul och givande att se framstegen så det går av sig själv att komma iväg. Nähä nu ska jag köra iväg gubben på årsmöte med cross och enduroklubben. Höres// Maggan


Länge sen!!!

Hej, hej nu har veckorna rullat på sådär fort igen, hinner liksom inte med. Februari har kommit och nu ser man att dagarna börjar bli längre och längre, skönt. Det är inte kolsvart när man går till jobbet och hem igen.
Är den nån som undrar hur det gick med djurtolken då?
Det ända hon viste var hundens namn, Bilbo alltså! (mina kommentarer)
Hon berättar om honom:
Korthårig (stämmer!)
Mörk och melerad (stämmer!)
Ca. 30-40 cm mellan golv och mage (Mellan tummen och pekfingret?!)
Känner sig frisk (Vi märker  ju inte direkt att han är sjuk)?
Kastrerad (Precis!)
Aktiv och nyfiken  (Tja kan man väl säga!)
Bär på en inre stress (Mycket möjligt, märks inte hemma men på bortaplan är det mycket STRESS!)
Dresserad men matte har inte nått ända in. (Kan så vara, inget jag erkänner i såfall;-))
Känner sig ensam (Varför då! Sitter i och för sig mycket i bilen på dagarna!)
Går mycket folk in och ut i dörren (Inte hemma, kan han mena på jobbet?)
Säger att någon tjatar hans namn ofta (Vem! Jag? Inget jag tänkt på iallafall!)

Det var en del av vad hon berättade om vad hon pratat med Bilbo om, mycket mera var det såklart, kommer inte ihåg allt, pratade säkert i 45 minuter med henne plus en 20 minuter ytterligare en gång. Väntar på att allt det dom pratade om ska komma nedskrivet!
Mycket stämmer precis in på Bilbo och andra saker ställer man sig frågande till såklart, men det är intressant och roligt samtidigt som man undrar om man ska tro på det eller inte. I vilket fall som helst så har min bekants hund slutat och kissa inne efter att den här djurtolken pratat med den!!!