Ledig.......

Japp, då är man ledig då, 10 dagar blir det väl. Ikväll ska här packas och donas för i morgon bär det iväg till husvagnen och fjällenpåskkort. Två vuxna, 2 hundar och 2 ungar i en husvagn i en vecka då krävs det fint vädet som tillåter uteaktiviteter hela dagarna så att alla jag somnar snällt på kvällskvisten vilket troligen inte blir nåt problem. Hur packar man när man har en Volvo V70 med dubbelbur där bak och fyra personer som ska åka? Tja vi packar iallafall i plastlådor med lock som får åka på släpet tillsammans med skotern, så ser ni ett tattarpack på väg mot Årehållet så är det nog vi!!!
Undrar om Yavanna kan åka skoter? Det måste hon ju få prova på iallafall, min förra boxer Ecco han åkte sittande framför på skotern men han lutade sig mot ena armen så man fick kramp efter typ 300 meter. Min första hund en Am. cocker hon åkte precis vad som helst bara hon slapp gå eller springa. 
Enligt prognosen så ska vi få skapligt väder, kallt men soligt  för oss norrlänningar iallafall,vilket brukar kunna resultera i lite takdropp mitt på dagen. Ni sörlänningar verkar få det sämre, men ni är ju välkommen till de vackra jämtlandsfjällen!!!
Tack för den här gången från mig, blir lungt på bloggfronten ett tag då jag knappt är hemme på 2,5 veckor. 

Händer inte mycket...

I min blogg inte, känns som det mest är negativa saker jag har och skriva om och det är ju inte så kul att läsa om. Jag är så förbenade trött, har varit det ett tag nu, känns som mitt liv bara består av att jobba, jobba, jobba, plugga, plugga, jobba, jobba. Mellan jobb och plugg så orkar jag inte göra nått som ger mig energi och glädje. Igår tex när hela sveriges befolkning satt bänkade framför TV:n och kollade schlagers så gick jag och bäddade ned mig i sängen kl. 19:30, sov till 7:30 i morse, sov dessutom 11 timmar natten mot igår oxå. Nä jag är inte sjuk bara helt slut i kropp och själ. Idag blir det plugga för hela slanten, har ett jobb om ska vara inlämnat senast i morgon kväll, sen är det ny kursstart vecka 14. Jag har fått en ny kollega på jobbet, den andra i år så det är ju så klart en bidragande orsak  till att jag blir trött och slut, ska ju göra allt jobb på mina avdelningar samtidigt som hon ska introduceras på sina avdelningar, sen ska hon ju lära sig mina så att vi kan jobba för varandra, jag kan ju hela huset på mina fem eftersom jag jobbar en hel del ensam. Jag får ta ut 2 studiedagar i månaden utan löneavdrag men, det finns alltid ett men och det är att det inte får påverka verksamheten så nu när jag har en ny kollega så kan jag ju inte lämna henne ensam på ett bra tag.
Fyra arbetsdagar till veckan sen har jag en veckas semester som tur är(hoppas nu chefen fått in nån som jobbar för mig) behöver verkligen ledighet och avkoppling. Långfredan åker vi till husvagnen och blir där en vecka, hoppas på mycket sol och fint skidföre blir det bara skitväder är det lika bra och fara hem igen. Hem från husvagnen senast lördag 29/3 för tvättning och ompackning för på söndag tågar jag och 9 andra sjuksköterskor och undersköterskor ned till Stockholm för en veckas utbilning i demensvård på Silviahemmet, hotellfrukost en helvecka, det ni!!!
Bilbo hade ingen uvi men läcker fortfarande lite väl mycket urin, men, men så är det med han det går upp och ned.
Med Y är allt som vanligt, lite understimulerad nu när husse haft jour hela veckan.

Det hände en tråkig sak på fredagkvällen, brorsan och hans sambos hund, en blandis mellan border och beardedcollie somnade in. R var inne på sitt 12;e år och har inte varit sjuk en dag tror jag, var ute på promenad med husse då han inte ville gå längra och blev konstig och fick bäras hem. En stund senare slutade hjärtat att slå och han somnade in på mattan med husse och matte vid sin sida. En otroligt personlig, viljestark och egensinnig men framförallt snäll och go hund har vandrat över regnbågsbron.


Vad ska man göra idag och sjuka hundar!

Yavanna var dålig i magen i går kväll, bajade massa lösäckel inne i köket och sen massor ute. Idag bajjar hon som ett riktigt A-barn så det var nog bara något tillfälligt, hon har väl ätit i sig något äckel skulle jag tro!
Bilbo han läker urin som ett såll så han har väl urinvägsinfektion igen!!! Senast han behandlades var i slutet av oktober, då läkte han inte speciellt mycket urin men det var ju snälla bakterier han hade då. Jag har pencillin hemma som jag skulle kunna börja behandla honom med, men han har ju tidigare (förra våren) haft resistenta bakterier så jag tror att jag inte börjar någon behandling innan jag tagit ett urinprov och skickat på odling. Vilket får bli i morgon då det är vardag igen.

Vad ska man göra idag då, här visar termometern på 0 grader och det singlar ner en del snöflingor men ingen sol. Påbörjade en städning i går som jag inte slutfört, tvättade soffklädseln som är torr nu och ska väl dras på soffan igen men måste dammsuga och torka golv först, men lusten att göra det är frånvarande. Dessutom skulle jag behöva plugga ett par timmmar, men det går så trögt att komma igång, känns om att skita ur sig en basketboll ungeför för att printa ned ett par sidor om ordet autonomi.
Max har ju sitt första sportlov till veckan men han ska vara på fritids i 4 dagar så man borde väl göra något roligt med honom idag, åka till slalombacken har jag föreslagit honom men då vill han hyra en bräda och då kan ju inte jag åka slalom utan måste hjälpa honom mest.

Nu ska jag äta en sen frukost sen får det kanske bli slalombacken, förhoppningsvis kan man hyra en bräda en timme så blir Maxe Smacken glad och nöjd!!!