Ledsen "snyft"

I går var dagen som jag våndas över de senaste veckorna, Smirre fick göra sin sista resa. Veterinär Lars tog god tid på sig och allt gick lungt till. På kvällen begravde vi Smirre här hemma. Max tog allt med ro, han fick titta på Smirre och säga hej då till honom där han låg i sin låda på en tygbit med Nalle Puh på och några blommor. På kvällen när Max skulle till och sova då kom tårarna och saknaden hos oss båda.
Jag vill ju absolut ha en ny katt, vill inte heller vänta för länge för att hundarna ska ha "katt i huset" i färskt minne. Max har ju länge tjatat om ett eget husdjur så det passar ju utmärkt då att den ny katten får bli hans då. Så på lördag åker jag och Max och tittar på en kull Ragdollungar som är sju veckor. Har redan sett ut en unge som har den färg som jag vill ha. Ragdollen är en ras som är väldigt social och lugn, passar bra med hundar, barn och följer gärna med sin familj istället för att gå på egna äventyr.

Var en sväng till klubben i går oxå, där fick Yavanna ett tokskav och skällde ut en 8-veckors valp. När man tränar med henne så är hon focuserad på vad vi gör, visst kan hon slänga en blick när någon annan kastar nån boll eller apport men i det stora hela skötet hon sig bra. Men i pauserna så kan hon vara en liten ragata som ska ha koll på allt och helst ta alla bollar och vara allmänt störig. Det är bara att inse, mera passitivitetsträning!!!
I helgen som var så gick vi två spår och i kväll så blev det ett oxå. Apporterna tar hon hur bra som helst och nu har hon börjat komma till mig med dom oxå, tidigare har hon ibland velat ta den och bara gå vidare eller bara konstaterat är där är den. På spåret i kväll var det mindre slag i spåret, vid ett terrängbyte blev det lite slag men å andra sidan så har hon ju inte spårat så jättemycket. Får köra ett tag till i sele och koppel iallafall innan vi provar med lina.

Joomén de va allt för idá

Kommentarer
Postat av: Cina

Det är alltid sorgligt när våra djur måste somna bort :( Hälsa Max så gott, hoppas en ny liten katt hittas och gör sorgen lättare att bära.De är varandras spegelbilder damerna Yavanna o Yalla :) Känner såväl igen det där med passiviteten som är så svår, så svår ;)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback