Rapport och radio

Vi har varit ute och tränat rapport i söndags och i kväll, samma sträcka båda gångerna. Dessutom har Lars kollat ut en sträcka till på ca. 300 meter som vi tar nästa träning.
I söndags så blev vi tokig på radioapparaterna som vi har, sträckan var ca. 230meter över ett litet krön och radioapparaterna klarade inte det. Rapporten gick finfint iallafall, det var varmt och kvavt, dessutom var det rätt tungsprunget med högt blåbärsris så tre sträckor fick räcka för lilla damen.
I går for Lars till grannbyn, Kälarne på TV & radioaffären och kollade efter nya radioapparater, kom hem med två jaktradio som uttgått ur sortimentet, dom har nog legat i butiken något år. Dessa skulle ha kostat nästan 2000 spänn styck men vi fick dom till det faciala priset av 1700 spänn för båda. Dessutom hade vi ett presentkort där på 1200 kr och får testa apparaterna och lämna tillbaka /byta dom om vi inte blir nöjda.
Testade dom på en kilometers avstånd idag och det funkade, det var ju i och för sig inga berg emellan, men iallafall så behåller vi nog dom.
Rapportandet i dag då? Samma sträcka som i söndags, allt enligt fröken GB;s instruktioner, idag körde vi fyra sträckor eftersom det var betydligt behagligare väder. De tre första gick kanon, men på det fjärde skicket hände något. Yavanna gick ut en 15 meter och sen stopp, hon tittar på mig och ser ut som hon glömt vad hon skulle göra, sen sätter hon fart tillbaka till mig och förbi åt fel håll?!!! Kommer på inkallning och ny start, startar bra på komando men jag ser lite tveksamhet så en snabb uppmaning till Lars via radion om rösthjälp så drar lilla damen iväg. Vet inte riktigt vad det beror på men hon är ju faktiskt bara nybörjare och inte gått fyra skick så många gånger i sitt liv.
Lydnad har vi oxå hunnit med några pass sedan vi kom hem från Marma, jag har plockat fram klickern igen och kan kanske börja komma överens med den, inspirerad av alla klickeranvändare på lägret. Jag har satt en såndär jojo på den som man har till liftkort, då vet jag vart jag har den och kan snabbt släppa den.
Har velat lite mellan godis och kampbelöning i kontakt-position-fot övningarna men igår så såg jag definitivt fördel i kampbelöning i Yavannas uthållighet och koncentration. Vid godisbelöning så tappar hon intresset så fort hon fått belöningen, man får väl blanda lite hit och dit och klura ut när vilken belöning blir bäst. Måste definitivt jobba mera kamp eftersom Yavanna är lite slapp i käften, ett kampskinn i mellanstorlek har inhandlats för detta ändamål.
Det var väl allt för idag// Maggan

Kommentarer
Postat av: Nina

Jäkla skit med dålia' radiosar :(. I hate! Så står man där på en stubbe och försöker få kontakt med mobilen istället. Alltså GRATTIS till nya radioapparater! Kampskinn är MYCKET bra! Yaxxon funkar bra med godisar när man trixar med t.ex. kryp å sånt men när det ska till lite uthållighet är kampen överlägsen! Blöta skinnet lite och håll i båda ändarna s.a.s så ska du se att fröken biter ordentligt! //Kram kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback